Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kim Jong-unin täti nosti herjaussyytteen Pohjois-Koreasta paenneita vastaan

Ulkomaat
 
North Korea Strategy Center
Yksi syytteen saaneista pakolaisista on An Chan-il, joka johtaa nykyisin Pohjois-Koreaan keskittyvää ajatushautomoa.
Yksi syytteen saaneista pakolaisista on An Chan-il, joka johtaa nykyisin Pohjois-Koreaan keskittyvää ajatushautomoa. Kuva: North Korea Strategy Center

Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin täti nosti keskiviikkona soulilaisessa tuomioistuimessa kunnianloukkaussyytteen kolmea Pohjois-Koreasta paennutta vastaan, uutistoimisto Reuters kertoo.

Ko Yong-suk vaatii miehensä kanssa kolmelta pakolaiselta noin 50 000 euron korvauksia.

Oikeudenkäynti on poikkeuksellinen, sillä Pohjois-Korean itsevaltaisen dynastian ulkomailla asuvat jäsenet yleensä välttelevät julkisuutta.

Ko Yong-suk ja hänen miehensä toimivat teini-ikäisen Kim Jong-unin ja tämän siskon Kim Yo-jongin huoltajina näiden opiskellessa sveitsiläisessä sisäoppilaitoksessa.

Yhdysvaltoihin vuonna 1998 loikannut Ko Young-suk on Kim Jong-unin ja Kim Yo-jongin äidin Ko Young-huin nuorempi sisko.

Nyt pariskunta syyttää kolmea Pohjois-Koreasta Etelä-Koreaan paennutta väärän tiedon levittämisestä. Kon mukaan hän ei ollut Kim Jong-unin velipuolen karkottamisen takana eikä hänelle itselleen ole tehty kauneusleikkausta ulkonäön muuttamiseksi loikkauksen jälkeen.

”Usein televisiossa esiintyvät loikkarit eivät tunne häntä. Heidän sanomisensa eivät ole totta”, Kon asianajaja Kang Young-seok sanoi Reutersille.

”Hän ja hänen aviomiehensä kokevat tämän epämiellyttävänä.”

Yksi syytteen saaneista pakolaisista on An Chan-il, joka pakeni Etelä-Koreaan 1979. Nykyisin Pohjois-Koreaan keskittyvää ajatushautomoa johtava An sanoi vain toistavansa julkisuudessa esitettyjä tietoja. Hän sanoi suunnittelevansa vastasyytettä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat