Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA: Syyriassa pitää vaihtaa Assad, ei hallitusta

Ulkomaat
 
JONATHAN ERNST / Reuters
Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry.
Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry. Kuva: JONATHAN ERNST / Reuters

Bryssel

Poliittinen ratkaisu Syyrian sotaan ei edellytä Syyrian hallituksen kaatamista vaan ainoastaan presidentti Bashar al-Assadin kaatamista, Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry painotti keskiviikkona Brysselissä.

”Kyse ei ole hallituksen vaihdosta vaan al-Assadin vaihdosta”, Kerry sanoi tiedotustilaisuudessa Naton ulkoministerikokouksessa. Kerry osoitti sanansa selvästi Venäjälle ja Iranille, jotka tukevat al-Assadia sodassa kapinallisryhmiä vastaan.

Kerry piti Venäjän roolia Syyriassa myönteisenä ”niin kauan kuin he todella keskittyvät Daeshiin”. Kerry käytti terrorijärjestö Isisistä sen arabiankielistä lyhennettä.

Sen lisäksi, että Venäjä pommittaa Syyriassa al-Assadin vastustajia se osallistuu Yhdysvaltain tavoin Wienissä käytyihin neuvotteluihin Syyrian sodan lopettamisesta.

Venäjä pitää al-Assadin hallitusta ainoana todellisena voimana terrorijärjestöjä vastaan Syyriassa. Yhdysvallat ja länsimaat vuorostaan pitävät häntä tärkeimpänä esteenä sodan lopettamiselle.

Kerryn mukaan poliittinen ratkaisu Syyrian sotaan ei ole saavutettavissa ilman al-Assadin syrjäyttämistä.

”Al-Assad ei voi olla osa tulevaisuutta vaikka me haluaisimme koska sota ei saa loppuman niin kauan kuin hän jatkaa”, Kerry perusteli. Hänen mukaan al-Assad on menettänyt kaiken oikeutuksen valtaan kaasuhyökkäyksillä, tynnyripommeilla ja siviiliväestön näännyttämisellä.

Sen sijaan Syyrian hallituksen ja hallinnon kaataminen johtaisi valtatyhjiöön, jonka seurauksista saatiin varoittava esimerkki Yhdysvaltin sodasta Irakissa vuonna 2003, Kerry sanoi.

Kerry kertoi vedonneensa ulkoministerikokouksessa kaikkiin jäsenmaihin ponnistusten lisäämiseksi Isisiä vastaan. Hän kertoi useiden maiden luvanneen sotilaallisten toimien lisäksi muuta tukea kampanjalle, mutta ei halunnut luetella maita nimeltä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat