Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Väärä mies oli 13 vuotta vankina Guantánamon leirillä

Ulkomaat
 
Pekka Mykkänen / HS
Afganistanissa taistellut mies vietti 13 vuotta Guantánamon vankileirillä, koska häntä luultiin joksikin toiseksi.
Afganistanissa taistellut mies vietti 13 vuotta Guantánamon vankileirillä, koska häntä luultiin joksikin toiseksi. Kuva: Pekka Mykkänen / HS

Mustafa al-Aziz al-Shamiri ehti viettää 13 vuotta Yhdysvaltain vankileirillä Guantánamossa, koska häntä luultiin toiseksi mieheksi.

Yhdysvaltain viranomaiset myönsivät tiistaina, että osasyy hänen pidätykseen al-Shamiri oli väärä tieto miehen henkilöllisyydestä, kertoo brittilehti Guardian.

Viranomaisten mukaan al-Shamiri taisteli Afganistanissa ja oli tekemisissä al-Qaidan jäsenien kanssa. Hänellä kuitenkin luultiin olleen rivitaistelijaa suurempi rooli terroristijärjestössä, koska hänet sekoitettiin toisiin, samannimisiin taistelijoihin.

”Mustafa abd-al-Qawi Abd-al-Aziz al-Shamiri (YM-434) taisteli useilla tantereilla ja oli tekemisissä al-Qaidan jäsenten kanssa Afganistanissa. Aiemmin on arvioitu, että YM-434 oli al-Qaidan fasilitaattori tai kuriiri sekä kouluttaja, Nyt kuitenkin uskomme, kyseessä ovat olleet toiset tekijät, joilla on ollut sama nimi tai salanimi”, Yhdysvaltain viranomaisten lausunnossa kerrotaan.

Vankeuden aikana al-Shamiri on osallistunut esimerkiksi englannin kielen- taiteen ja ruuanlaiton opetukseen.

Al-Shamirin edustajan mukaan hän valmisti viimeisimmän paaston aikana sellitovereilleen 30 pellillistä leivonnaisia.

”Mustafa tulee näyttämään teille, että hän ei ole uhka Yhdysvalloille. Hän on hartaasti valmistellut elämäänsä Guantánamon ulkopuolella. Hän katuu väärän polkunsa valintaa aiemmin elämässään. Vaikka hän ei pysty muuttamaan mennyttä, hän sanoo nyt, että olisi ehdottomasti pitänyt valita toisin”, edustajan lausunnossa sanottiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat