Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lavrov valmis tapaamaan Turkin ulkoministerin – tapaaminen ensimmäinen koneen ampumisen jälkeen

Kyproksessa vierailulla oleva Lavrov sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan, että Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu on pyytänyt toistuvasti tapaamista Lavrovin kanssa.

Ulkomaat
 
YIANNIS KOURTOGLOU / Reuters
Venäjän ulkoministeri vilkutti toimittajille keskiviikkona Nikosiassa.
Venäjän ulkoministeri vilkutti toimittajille keskiviikkona Nikosiassa. Kuva: YIANNIS KOURTOGLOU / Reuters

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi keskiviikkona olevansa valmis tapaamaan turkkilaisen virkaveljensä. Tapaaminen olisi maiden korkean tason edustajien ensimmäinen kohtaaminen venäläiskoneen viimeviikkoisen alasampumisen jälkeen.

Kyproksessa vierailulla oleva Lavrov sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan, että Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu on pyytänyt toistuvasti, voisiko tavata Lavrovin Belgradissa torstaina ja perjantaina järjestettävässä Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin ministerikokouksessa.

”Emme välttele tätä yhteyttä”, Lavrov sanoi.

”Kuuntelemme, mitä herra Çavuşoğlulla on sanottavaa. Ehkä hänellä on jotain uutta julkisuudessa jo sanotun lisäksi”, hän jatkoi.

Venäjän ja Turkin välit jäätyivät, kun turkkilaishävittäjä ampui viime viikon tiistaiaamuna venäläistä rynnäkköhävittäjää. Turkin mukaan kone oli loukannut Turkin ilmatilaa useista varoituksista huolimatta, minkä Venäjä kiistää.

Maiden välillä oli ollut jo aiemmin kiistaa, sillä Venäjä pommitti osana Syyrian operaatiotaan Turkin rajan tuntumassa olevia turkmeenijoukkoja. Turkin mukaan alueella ei ollut ääriliikkeitä, mutta Venäjän mukaan on.

Venäjä on kriisin seurauksena määrännyt kauppapakotteita Turkille. Niihin kuuluu myös turismin kieltäminen ja turkkilaisten viisumivapauden päättäminen.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ei tavannut maanantaina Pariisin ilmastokokouksessa Turkin presidenttiä Recep Tayyip Erdoğania, vaikka tämä oli julkisesti toivonut tapaamista.

Putin on sanonut edellyttävänsä Turkilta anteeksipyyntöä. Erdoğan on vastannut Venäjän olevan tapauksesta anteeksipyynnön velkaa, ei Turkki.

Myös Lavrov peruutti Turkin-matkansa ampumisen seurauksena.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat