Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA lähettää lisää erikoisjoukkoja taistelemaan Isisiä vastaan Irakissa

Ulkomaat
 

Washington / Lontoo

Yhdysvallat lisää jälleen Isisiä vastaan taistelevien erikoisjoukkojensa määrää parillasadalla sotilaalla. Erikoisjoukot sijoitetaan Pohjois-Irakin Arbiliin, josta käsin ne voivat hyökätä Isisin joukkoja vastaan Syyrian puolella rajaa.

USA suunnittelee myös uuden rintaman avaamista Isisiä vastaan Etelä-Syyriassa. Sieltä käsin hyökkäisivät Syyrian opposition joukot, joita Yhdysvallat on aseistanut ja kouluttanut.

Viimeksi presidentti Barack Obama ilmoitti, että noin 50 amerikkalaissotilaan erikoisjoukko sijoitetaan Syyriaan, jossa nämä auttavat kurdeja taistelussa Isisiä vastaan. Lisäksi Yhdysvalloilla on edelleen Irakissa noin 3 500 sotilaan joukot, jotka avustavat ja kouluttavat Irakin armeijaa, mutta eivät osallistu taisteluihin.

Erikoisjoukkojen lähettäminen Irakiin on varovainen askel Yhdysvaltain Isisin vastaisessa taistelussa. Epäonnistuneen Irakin sodan jälkeen Obama on erittäin vastahakoinen lähettämään amerikkalaisjoukkoja takaisin Lähi-itään.

Isisin raakuudet, Pariisin terrori-iskut ja Euroopan pakolaiskriisi ovat kuitenkin saaneet liittolaiset vaatimaan Yhdysvaltoja tekemään enemmän Isisin nujertamiseksi. Myös republikaanit kotimaassa vaativat presidentiltä päättäväisempiä otteita.

Myös Britannian parlamentin ennakoitiin äänestävän myöhään keskiviikkona iskujen aloittamisesta Syyrian puolella. Britannia on jo aiemmin iskenyt Isisiin Irakissa.

Pääministeri David Cameron on kannattanut jo pitkään Syyrian iskujen aloittamista. Cameronin mielestä Britannian moraalinen velvollisuus on tukea liittoutuneita.

Oppositiojohtaja labourin Jeremy Corbyn sen sijaan vastustaa Syyrian-ilmaiskuja. Labour on iskujen suhteen hyvin jakautunut, mikä heikentää oppositiota Britanniassa edelleen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat