Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ampujat surmasivat yli kymmenen Kaliforniassa

Ulkomaat
 
HANDOUT / REUTERS
Poliisin mukaan välikohtauksessa kuoli 14 ihmistä ja loukkaantui saman verran.
Poliisin mukaan välikohtauksessa kuoli 14 ihmistä ja loukkaantui saman verran. Kuva: HANDOUT / REUTERS

Washington

Ampujat surmasivat lukuisia ihmisiä kehitysvammaisten palvelukeskuksessa San Bernandinossa Kaliforniassa myöhään keskiviikkona Suomen aikaa, kertoi uutiskanava CNN.

Poliisi kertoi puolilta öin Suomen aikaa, että kuolleita on 14 ja loukkaantuneita saman verran.

San Bernardinon poliisin mukaan ampujia saattaa olla kolme, ja he ovat tiettävästi raskaasti aseistettuja ja jonkinlaiseen sotilasasuun pukeutuneita valkoisia miehiä.

Uutiskanava CNN:n haastattelemien silminnäkijöiden mukaan ampujat olivat menneet kehitysvammaisten palvelukeskukseen kommandopipoihin naamioituneina, kiväärein aseistautuneina ja luotiliivit päällä. Osa henkilökunnasta oli piiloutunut rakennukseen, jossa työskentelee yli 500 ihmistä.

Ainakin osa ampumisesta tapahtui CNN:n mukaan palvelukeskuksen vieressä sijaitsevassa kokouskeskuksessa, joka oli vuokrattu kunnan terveysalan työntekijöiden juhlia varten.

Ampujat pakenivat paikalta mustalla autolla ja jättivät jälkeensä laitteen, jota poliisi epäili pommiksi.

Ampujien henkilöllisyydestä tai motiiveista ei heti ollut tietoa. Isku vaikutti huolellisesti suunnitellulta, ja sen kohde – kehitysvammaisia auttavat viranomaiset – järkytti kaikkia.

Ampumispaikka oli Inlandin palvelukeskus, joka järjestää kuntoutuksen ja kuljetuksen kaltaisia palveluita kehitysvammaisille ja näiden perheille. Keskuksen asiakkaita ovat esimerkiksi läheisen koulun kehitysvammaiset lapset.

Ampumisen jälkeen ei ollut tiedossa, oliko keskuksessa lapsia ampumisen aikana.

Palvelukeskus sijaitsee asuinalueella vajaa 100 kilometriä Los Angelesista itään. Ampuminen tapahtui noin kello 11 paikallista aikaa.

Joukkoampumisia tapahtuu Yhdysvalloissa useita joka vuosi. Presidentti Barack Obama on vedonnut kongressiin aselakien tiukentamiseksi, turhaan.

Monien amerikkalaisten mielestä joukkomurhia torjutaan parhaiten aseistamalla ihmisiä itsepuolustukseksi. Amerikkalaisilla on yli 300 miljoonaa asetta, ja tutkimuskeskus Pew’n mukaan useammat amerikkalaiset pitävät aseita ennemmin turvana kuin uhkana.

Viimeksi viime perjantaina sekavia puhunut asemies hyökkäsi abortteja tekevään terveyskeskukseen Coloradossa ja surmasi kolme ihmistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat