Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bangkokin pommi-iskusta uusia pidätyksiä

Ulkomaat
 
Thaimaan pommi-iskun räjähdys ja kaaos tallentuivat amatöörivideoille
Thaimaan pommi-iskun räjähdys ja kaaos tallentuivat amatöörivideoille
Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa maanantai-iltana tehdyn pommi-iskun räjähdys tallentui kiinaa puhuvan henkilön kännykkävideolle. Myös heti räjähdyksen jälkeen kuvattuja videoita kaaoksesta ja pelastustöiden alkamisesta on tullut julkisuuteen. Kuva: Reuters.

Thaimaan poliisin mukaan Bangkokin pommi-iskusta epäiltyjä on pidätetty ulkomailla, kertoo uutistoimisto Reuters.

Poliisi kertoo, että maan hallitus neuvottelee tällä hetkellä pidätettyjen palauttamisesta Thaimaahan.

Erawanin hindupyhäköllä Bangkokissa 17. elokuuta räjähtänyt pommi tappoi 20 ihmistä, enimmäkseen kiinalaisia. Yli 120 ihmistä haavoittui.

”Olemme ottaneet lisää ihmisiä kiinni pidätys pidätysmääräysten avulla. Pidätettyjen joukossa on thaimaalaisia ja ulkomaalaisia. Pidätetyt ovat tällä hetkellä ulkomailla ja prosessi heidän saamiseksi Thaimaahan on kesken”, apulaispoliisipäällikkö Srivara Rangsibrahmanakul kertoi lehdistölle torstaina.

Yhteensä pidätysmääräyksiä on tehty 17. Monien uskotaan karanneen ulkomaille. Poliisi ei suostunut kertomaan pidätyksistä tarkemmin vedoten asian arkaluontoisuuteen ja mahdollisiin diplomaattisiin vaikutuksiin.

Marraskuun lopulla Thaimaan sotilastuomioistuin nosti pommituksesta syytteet kahta Kiinan kansalaista vastaan. Epäillyt ovat tällä hetkellä vangittuina Bangkokin sotilastukikohdassa.

Vangitut ovat Kiinan kansalaisia ja etniseltä taustaltaan uiguureja. Läntisessä Kiinassa sijaitsevaa Xinjiangin maakuntaa kodikseen kutsuvat uiguurit ovat pääosin muslimeja ja puhuvat turkkilaista kieltä.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat toistuvasti kertoneet Kiinan sortavan uiguureja.

Uiguurit ovat herkkä aihe Thaimaan ulkopolitiikassa. Poliisi on sanonut, että pommi-isku ei liity millään tavalla Thaimaan heinäkuussa Kiinaan karkottamiin 109 uiguuriin, vaan oli kostotoimi ihmissalakuljetusliigaa vastaan tehdystä ratsiasta aiemmin tänä vuonna.

Pommi-iskun linkittyminen uiguurien karkotukseen voi kääntää yleisen mielipiteen siihen, että Thaimaan hallituksen harjoittama ulkopolitiikka lopulta aiheutti pommi-iskun.

Poliisin toimintaa pommitukseen liittyen on kritisoitu muun muassa huonosta tiedottamisesta sekä siitä, että pommi-iskun tapahtumapaikkaa ei eristetty kunnolla ja aluetta alettiin siivota ennen rikospaikkatutkimuksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat