Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsi haluaa kiihdyttää käännytyksiä maasta

Ulkomaat
 
Stig-Ake Jonsson / TT NEWS AGENCY
Poliisi saattoi Ruotsiin saapuneita pakolaisia Malmössä 12. marraskuuta.
Poliisi saattoi Ruotsiin saapuneita pakolaisia Malmössä 12. marraskuuta. Kuva: Stig-Ake Jonsson / TT NEWS AGENCY

Tukholma. Ruotsin hallitus haluaa vauhdittaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden käännytyksiä maasta. Yksinomaan tänä vuonna maahanmuuttovirasto on jättänyt poliisille 10 376 tapausta, joissa henkilö tulisi poistaa maasta. Yhteensä tapauksia on poliisin pöydällä noin 22 000, kirjoittaa Dagens Nyheter.

Hallituksen suunnitelmissa on nyt sekä poliittisia toimia ja että viranomaistyön tehostamista. Esimerkiksi Ruotsin eteläisen toimialueen poliisi kaksinkertaistaa maasta poistamisen kanssa työskentelevien työntekijöiden määränsä. Myös vankeinhuollon kuljetuspalvelu palkkaa lisää väkeä kuljetuksista selviämiseksi. Lisäksi Ruotsi harkitsee sijoittavansa poliiseja yhteyshenkilöiksi sellaisiin vastaanottajamaihin, joissa byrokratia voi olla este käännytyksen toteutumiselle.

Poliittisella puolella Ruotsi käy paraikaa neuvotteluja palautussopimuksesta esimerkiksi Afganistanin kanssa. Afganistanin presidentti Ashraf Ghani on perjantaina valtiovierailulla Ruotsissa, ja asia on tässä yhteydessä esillä.

”Meidän poliitikkojen on tehtävä enemmän, jotta saamme palautussopimuksia aikaan EU:ssa Frontexin kautta ja toisaalta solmimalla omia sopimuksia”, sanoo sisäministeri Anders Ygeman Dagens Nyheterille.

Suomella ei ole tällä hetkellä palautussopimusta Afganistanin kanssa. Keskusteluja asiasta on käyty pidempään, mutta ilman merkittäviä tuloksia, sanoo sisäministeriön kansainvälisten asioiden yksikön johtaja Laura Yli-Vakkuri. Keskusteluyhteys on hänen mukaansa olemassa.

”Mutta kyllähän se aika hidasta on”, hän sanoo.

Suomi koettaa tällä hetkellä solmia palautussopimuksen ensisijassa Irakin kanssa.

Ruotsilla tällainen sopimus on, mutta se on lakannut käytännössä toimimasta, koska Irak kieltäytyy ottamasta vastaan palautettavia.

Tänä vuonna Ruotsin poliisin pöydälle jätetyistä 10 376 tapauksesta 3 152 kieltäytyy lähtemästä maasta. 7 224 on piiloutunut tai paennut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat