Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvalloissa siepataan sikiö kohdusta noin kerran vuodessa – tapausten määrä on kasvanut

Ulkomaat
 

New Yorkissa asuva 22-vuotias nainen kertoi olevansa raskaana. Hänen poikaystävänsä jakoi viime toukokuussa Facebookissa naisen ultraäänikuvan heidän tulevasta vauvastaan.

Oikeasti nainen ei ollut raskaana, mutta edes hänen poikaystävänsä ei tiennyt sitä. Ultraäänikuva oli ilmeisesti peräisin jostain päin internetiä.

Nainen oli hiljan ystävystynyt uudelleen lapsuuden aikaisen ystävättärensä kanssa, joka oli viimeisillään raskaana.

Kaksi viikkoa sitten sitten 22-vuotias nainen otettiin kiinni ystävättärensä kodin ulkopuolelta. Naisella oli sylissään vauva ja hän huusi, että vauva on hänen.

Asunnon sisältä löytyi 22-vuotiaan naisen ystävätär kuolleena. Ruumiin vieressä oli veitsi ja istukka.

Tapaus on viimeisin Yhdysvalloissa tapahtunut rikos, jota voisi suomeksi kutsua vaikka sikiönsieppaukseksi. Kyseessä on väkivaltainen, syntymättömän lapsen ryöstö.

Yhdysvalloissa on kirjattu vuodesta 1983 alkaen 18 sikiönsieppaustapausta. Niistä 14 on tapahtunut vuoden 2003 jälkeen. Tapausten määrä on siis kasvussa.

Kansainvälisiä tilastoja sikiönsieppauksista ei asiasta kirjoittavan brittilehti Guardianin mukaan ole, mutta tapauksia on dokumentoitu muuallakin: Etelä-Amerikassa, Australiassa, Aasiassa ja Euroopassa, lehti listaa.

Tapaukset noudattavat samaa kaavaa.

Useimmiten pakkomielteisesti toimiva nainen ensin valehtelee olevansa raskaana.

Tämän jälkeen hän hankkiutuu tekemisiin raskaana olevan naisen kanssa. Kyseessä voi olla esimerkiksi työkaveri, naapuri, lähikaupan myyjä tai sitten tuttavuus on solmittu internetin välityksellä.

Välillä nainen rakentaa luottamuksellista suhdetta raskaana olevaan naiseen pidempäänkin, muttei aina. Sitten hän tekee raskaana olevalle naiselle väkivaltaisen ”keisarinleikkauksen”.

”Yhdeksässä tapauksessa kymmenestä sikiönsieppaajan taustalta paljastuu epätoivonen tarve pitää oma parisuhde koossa”, lapsien kaappaamista tutkinut Cathy Nahirny kertoo Guardianissa.

Nahirny työskentelee Yhdysvaltojen lapsiin kohdistuvien katoamisten ja väkivallan tutkimuskeskuksessa.

Sikiönsieppaaja on pakkomielteinen, narsistinen ja pyrkii kontrolloimaan ympäristöään, Nahirny arvioi. Äitiys antaa naiselle lapsen kautta paljon valtaa.

Internet on tehnyt näiden naisten toiminnan helpommaksi, koska ihmisten tavoittaminen – ja mahdollisesti myös huijaaminen – on yksinkertaisempaa verkossa.

Maaliskuussa Coloradossa asunut, raskaana ollut nainen vastasi paikallisella osto- ja myyntipalstalla vauvanvaatteiden myynti-ilmoitukseen. Vaatteiden ”myyjä” kolkkasi ostajan lampulla tajuttomaksi, teki ”keisarinleikkauksen” ja varasti tämän sikiön. Nainen jäi henkiin, mutta vauva ei.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat