Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjän ja Turkin neuvottelut kaasuputkesta jäihin

Ulkomaat
 
AFP
Maxim Shemetov / Reuters
Venäjän energiaministeri Aleksandr Novak
Venäjän energiaministeri Aleksandr Novak Kuva: Maxim Shemetov / Reuters

Venäjän ja Turkin neuvottelut Turk Stream -kaasuputkihankkeesta ovat keskeytyneet, sanoi Venäjän energiaministeri Aleksandr Novak torstaina uutistoimisto Ria Novostille.

Venäjän ja Turkin välit ovat olleet hyvin tulehtuneet sen jälkeen, kun Turkki ampui venäläisen hävittäjän alas viime viikolla.

Sergei Karpukhin / Reuters
Venäläisen Gazprom-kaasuyhtiön johtajan Aleksei Millerin mukaan Turkin pitää tehdä aloite, jos se haluaa jatkaa neuvotteluja kaasuputkesta.
Venäläisen Gazprom-kaasuyhtiön johtajan Aleksei Millerin mukaan Turkin pitää tehdä aloite, jos se haluaa jatkaa neuvotteluja kaasuputkesta.

Putken on suunniteltu kulkevan Venäjältä Mustanmeren ali Turkkiin ja eteläiseen Eurooppaan. Alun perin putken rakennuksen piti alkaa jo tänä vuonna.

Linjaus antaisi Venäjälle mahdollisuuden toimittaa kaasua Eurooppaa niin, että putki kiertäisi Ukrainan alueen.

Jo nyt Turkki turvautuu energia-asioissa vahvasti Venäjään, joka toimittaa maahan yli puolet Turkin maakaasusta.

Venäläisen kaasujätti Gazpromin johtaja Aleksei Miller totesi aiemmin torstaina tiedotusvälineille, että Turkin pitää tehdä aloite, jos se haluaa jatkaa Venäjän kanssa neuvotteluja Turk Stream -kaasuputkesta.

”Jo Turkki katsoo tarvitsevansa tätä projektia, se voi olla meihin yhteydessä”, Millerin kerrottiin Ria Novostin mukaan sanoneen.

Venäjän presidentti Vladimir Putin teki ehdotuksen Turk Stream -kaasuputkesta vuosi sitten joulukuussa sen jälkeen, kun maa oli päättänyt luopua toisesta kaasuputkihankkeesta, niin sanotusta South Streamista, jota EU vastusti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat