Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikka suostui ottamaan apua vastaan rajavalvonnassa

Ulkomaat
 
HS–Reuters
SPR:n kansainvälinen pääsihteeri: ”Talvi ajaa pakolaisleireiltä kohti Eurooppaa”
SPR:n kansainvälinen pääsihteeri: ”Talvi ajaa pakolaisleireiltä kohti Eurooppaa”
Punaisen Ristin kansainvälisen liiton (IFCR) pääsihteerin Elhadj As Syn mukaan tulossa oleva talvi tulee ajamaan yhä uusia ihmisiä liikkeelle Lähi-idän pakolaisleireiltä. As Sy uskoo, että Eurooppaan saapuvien pakolaisten määrä tulee kasvamaan vuonna 2016. toimittaja: Mark Autio, kuvaus ja leikkaus: Janne Järvinen, kuva: Reuters

Euroopan rajavalvontavirasto Frontex pääsi viimein torstaina sopuun Kreikan kanssa Makedonian vastaisen rajan valvonnasta. Frontex nyt alkaa auttaa Kreikkaa valvonnassa.

Muut Euroopan unionin maat ovat painostaneet Kreikkaa ottamaan vastaan apua siirtolaisten rekisteröimiseen. Ne tahtoivat sopimuksen asiasta ennen perjantaita, jolloin sisäministerit tapaavat Brysselissä.

EU-maat alkoivat jo uhkailla Kreikkaa rajatarkastusten käynnistämisellä sen Schengen-rajoilla, jos maa ei pian paranna toimiaan pakolaiskriisin hillitsemiseksi. Kreikan rajojen yli on tullut tänä vuonna jo runsaat 700 000 turvapaikanhakijaa.

Frontex ilmoitti torstaina, että se auttaa rekisteröimään siirtolaisia Makedonian vastaisella rajalla, jonne se lähettää lisää henkilökuntaa ensi viikolla. Kreikan viranomaiset vahvistivat Frontexin roolin ja vakuuttivat, ettei Kreikka oli kieltäytynyt tarjotusta avusta. He myös painottivat, että jatkossakin varsinainen rajavalvonta on kreikkalaisten joukkojen käsissä.

Frontexilla on jo 195 virkailijaa Kreikan saarilla, jossa nämä rekisteröivät tulijoita. Noin kolmannes saapujista on viraston mukaan Syyrian sodan pakolaisia.

Monet siirtolaiset yrittävät välttää rekisteröinnin Kreikassa ja pyrkiä kohta vauraampaa Pohjois-Eurooppaa.

YANNIS BEHRAKIS / Reuters
Makedonialaiset sotilaat rakensivat aitaa Kreikan ja Makedonian rajalle lähellä Idomenin kylää viime viikolla.
Makedonialaiset sotilaat rakensivat aitaa Kreikan ja Makedonian rajalle lähellä Idomenin kylää viime viikolla.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat