Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikka hyväksyi rajavalvonta-avun

Ulkomaat
 
HS–Reuters
SPR:n kansainvälinen pääsihteeri: ”Talvi ajaa pakolaisleireiltä kohti Eurooppaa”
SPR:n kansainvälinen pääsihteeri: ”Talvi ajaa pakolaisleireiltä kohti Eurooppaa”
Punaisen Ristin kansainvälisen liiton (IFCR) pääsihteerin Elhadj As Syn mukaan tulossa oleva talvi tulee ajamaan yhä uusia ihmisiä liikkeelle Lähi-idän pakolaisleireiltä. As Sy uskoo, että Eurooppaan saapuvien pakolaisten määrä tulee kasvamaan vuonna 2016. toimittaja: Mark Autio, kuvaus ja leikkaus: Janne Järvinen, kuva: Reuters

Euroopan rajavalvontavirasto Frontex pääsi viimein torstaina sopuun Kreikan kanssa Makedonian vastaisen rajan valvonnasta. Frontex alkaa nyt auttaa Kreikkaa valvonnassa.

Muut EU-maat ovat painostaneet Kreikkaa ottamaan vastaan apua siirtolaisten rekisteröimiseen. Ne tahtoivat sopimuksen asiasta ennen perjantaita, jolloin sisäministerit tapaavat Brysselissä.

EU-maat alkoivat jo uhkailla Kreikkaa rajatarkastusten käynnistämisellä sen Schengen-rajoilla, jos maa ei pian paranna toimiaan pakolaiskriisin hillitsemiseksi. Kreikan rajojen yli on tullut tänä vuonna yli 700 000 turvapaikanhakijaa.

Frontex ilmoitti torstaina, että se auttaa rekisteröimään siirtolaisia Makedonian vastaisella rajalla, jonne se lähettää lisää henkilökuntaa ensi viikolla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat