Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA:n armeija valmis ottamaan naisia kaikkiin taistelutehtäviin

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
Jonathan Brady / Reuters
Nainen voi hakea kaikkiin Yhdysvaltain armeijan tehtäviin, lupasi puolustusministeri Ashton Carter torstaina.
Nainen voi hakea kaikkiin Yhdysvaltain armeijan tehtäviin, lupasi puolustusministeri Ashton Carter torstaina. Kuva: Jonathan Brady / Reuters

Yhdysvaltain armeija aikoo tehdä historiallisen muutoksen. Se on valmis valitsemaan naisen mihin tahansa taistelutehtävään. Päätöksestä kertoi torstaina Yhdysvaltain puolustusministeri Ashton Carter, uutisoi esimerkiksi The New York Times -lehti.

Ratkaisu kumoaa vuodelta 1994 olevan USA:n puolustusministeriön säännön, joka rajoittaa naisten osallistumista tykistön, panssarijoukkojen, jalkaväen ja muiden taistelujoukkojen tehtäviin. Käytännössä naissotilaita on kuitenkin ollut jo vuosien ajan mukana taistelutehtävissä esimerkiksi Afganistanissa ja Irakissa.

Suomen puolustusvoimissa naiset, jotka suorittavat vapaaehtoisen asepalveluksen, saavat saman koulutuksen kuin miehetkin. Sotilastehtävät jaetaan Suomessa soveltuvuuden perusteella, ja kaikille asetetaan erikoistehtävissäkin samat vaatimukset sukupuolesta riippumatta.

Ministeri Carterin mukaan naisten on mahdollista palvella missä tahansa Yhdysvaltain armeijan taistelutehtävässä ensi vuoden alusta lähtien.

Vaatimus naisten pääsymahdollisuuksista kaikkiin armeijan tehtäviin on esitetty jo aiemmin presidentti Barack Obaman toimikaudella, ja uudistus oli sovittu toteutettavaksi viimeistään vuonna 2016. Carter ilmoitti muutoksesta vain noin kuukausi ennen kuin kolmen vuoden aikaraja olisi umpeutunut.

Viime kuukausien aikana jotkut uudistuksen vastustajat ovat Yhdysvalloissa kampanjoineet näyttävästi. Asevoimista esimerkiksi merijalkaväessä on halua rajoittaa naisten pääsyä kaikkiin tehtäviin, on The New York Times kertonut. Syyskuussa julkaistussa tutkimuksessa esimerkiksi esitettiin arvio, että taistelujoukot ovat hitaampia, osumatarkkuus huonompi ja loukkaantumisriski suurempi, jos mukana on miesten lisäksi naisia.

USA:n armeijassa on NBC:n mukaan tällä haavaa avoinna 220 000 vain mieshakijoille suunnattua tehtävää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat