Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yökerhoon heitetty Molotovin cocktail tappoi 16 ihmistä Kairossa

Ulkomaat
 

Yökerhoon heitetty Molotovin cocktail eli polttopullo tappoi 16 ihmistä Egyptin pääkaupungissa Kairossa perjantaina, Egyptin turvallisuusviranomaiset kertoivat uutistoimisto Reutersin ja AFP:n mukaan. Lisäksi kolme ihmistä loukkaantui, Reuters kertoo.

Aiemmin turvallisuusviranomaiset sanoivat, että kuolleita olisi ollut 18. Sitten kuolleiden määräksi ilmoitettiin 12 ennen kuin se kasvoi neljällä. Välillä loukkaantuneiden määräksi ehdittiin ilmoittaa kuusi, välillä kaksi.

Alustavan tutkinnan mukaan hyökkääjiä oli useampi, ja heillä oli kiista yökerhon työntekijöiden kanssa ennen polttopulloiskua, Egyptin sisäministeriö tiedotti AFP:n mukaan. Hyökkääjät olivat perjantai-iltapäivänä edelleen karkuteillä.

Ennen iskua yökerhossa oli myös riitaa työntekijöiden ja paikalla usein käyvien nuorien kesken, turvallisuusviranomainen sanoi AFP:lle. Tämän kiistan yhteys iskuun on epävarma.

Aiemmin epäiltiin, että ravintolaan hyökännyt olisi ollut ravintolan ex-työntekijä, joka oli saanut potkut.

Hyökkäyksen kohteeksi joutunut El-Sayad-yökerho sijaitsee Agouzan kaupunginosassa aivan Kairon keskustassa.

Myös ravintolana toimiva yökerho on kellarikerroksessa, eikä siellä ollut hätäpoistumistietä, viranomaiset sanoivat Reutersin mukaan.

Egyptissä on kuollut viime vuosina kymmeniä ihmisiä ravintoloiden ja työpaikkojen tulipaloissa. Viimeksi heinäkuussa 26 ihmistä kuoli kalustetehtaan tulipalossa Kairon pohjoispuolella.

Egypti on lisäksi kärsinyt islamistitaistelijoiden pommi-iskuista ja muista hyökkäyksistä erityisesti sen jälkeen, kun armeija syrjäytti Muslimiveljeskunnan Mohammed Mursin presidentin paikalta vuonna 2013. Iskuja on tehty lähinnä turvallisuusjoukkoja vastaan.

Kapinallisjoukot ovat perustelleet iskuja vastauksena sotilasvallankaappauksen jälkeisiin tuhansien ihmisten pidätyksiin ja turvallisuusviranomaisten hyökkäyksiin mielenosoittajia vastaan sotilasvallankaappauksen jälkeen. Turvallisuusjoukkojen hyökkäyksissä kuoli Humans Rights Watchin mukaan yli 800 siviiliä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat