Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kalifornian iskua tutkitaan nyt terrorismina – ampuja vannoi uskollisuutta Isisille

Ulkomaat
 
Tuhannet surivat San Bernardinon joukkosurman uhreja
Tuhannet surivat San Bernardinon joukkosurman uhreja
Noin 3500 ihmistä kerääntyi Kaliforniassa muistamaan San Bernardinossa torstaina surmansa saaneita 14 ihmistä ja ainakin 21 haavoittunutta. Osallistuneiden joukossa olivat videolla esiintyvä Arlen Verdehyou ja hänen kolme lastaan. Perheen äiti Bet-Badal Verdehyou sai surmansa ammuskelussa.

Washington/Helsinki

Amerikkalaisen uutiskanava CNN:n mukaan Kalifornian joukkomurhan naispuolinen ampuja vannoi verilöylyn alkessa Facebookissa uskollisuuttaan terroristijärjestö Isisin johtajalle Abu Bakr al-Bagdadille. Tashfeen Malik kirjoitti ylistyksensä sosiaalisessa mediassa toisella nimellä.

Tashfeen Malik ja hänen miehensä Sayeed Farook hyökkäsivät myöhään keskiviikkona Suomen aikaa virastoon San Bernardinossa Kaliforniassa. Iskussa kuoli 14 ja haavoittui 17 ihmistä.

Yhdysvalloissa on odotettu tietoja siitä, liittyikö joukkomurha työpaikkaan vai oliko kyse terrorismista. Tapahtuman jälkeen on jälleen keskusteltu myös aseiden saatavuudesta Yhdysvalloissa. Liittovaltion poliisi FBI tutkii nyt iskua terrorismina, kertoi uutistoimisto AP.

Viranomaiset eivät ole kuitenkaan löytäneet mitään näyttöä siitä, että tekijöillä olisi yhteys Isisiin. Uutistoimisto Reutersin haastatteleman nimettömän viranomaislähteen mukaan Isis ”ei edes tiennyt keitä tekijät olivat”.

Jos varmistuu, että pariskunta on toiminut Isisin innoittamana, kyse on ääri-islamistien verisimmästä iskusta Yhdysvalloissa syyskuun 2001 terrori-iskujen jälkeen.

Seurauksena paine presidentti Barack Obamaa vastaan kasvaa kotimaassa. Sekä republikaanit että Obaman oma lähipiiri on vaatinut presidentiltä kovempia toimia Isisin lyömiseksi Lähi-idässä. Obama on pyrkinyt toistuvasti tyynnyttelemään ääri-islamismin pelkoa. Nyt se on entistä vaikeampaa, ja hänen on reagoitava jollain tavalla.

Ampujien väitetyt terrorismisympatiat kääntävät myös keskustelun islamilaiseen terrorismiin ja pois siitä, miten ampujat saivat laillisesti käsiinsä valtavan asevaraston. Yhdysvaltain muslimit pelkäävät, että presidenttiehdokas Donald Trumpin puheille muslimien rekisteröinnistä löytyy nyt entistä enemmän ymmärtäjiä.

Farookin perhe ei aavistanut mitään verisistä suunnitelmista. Farook asui yhdessä vaimonsa, kuusikuukautisen tyttärensä sekä äitinsä kanssa. Asunnossa valmistettiin pommeja.

”Siinä ei ole mitään järkeä, että tämä pariskunta on käyttäytynyt kuin jotkin Bonnie ja Clyde. Tämä on käsittämätöntä”, Farookin perheen asianajaja David S. Chesley kertoi CNN:lle.

Farookilla oli tapana käydä ampumaradalla, ja hän osti suuria määriä ammuksia. Farook oli käynyt myös Saudi-Arabiassa pyhiinvaellusmatkalla Mekkaan. Chesleyn mukaan nämä eivät kuitenkaan ole mitään varoitusmerkkejä suunnitelluista verilöylyistä

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat