Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hollantilainen äärioikeistojohtaja Wilders: Turkista ei tule EU:n jäsentä

Ulkomaat
 
© Mike Stone / Reuters
Geert Wilders Teksasissa toukokuussa.
Geert Wilders Teksasissa toukokuussa. Kuva: © Mike Stone / Reuters

Hollannin äärioikeiston johtajan Geert Wildersin mukaan jäsenyysneuvotteluita käyvästä Turkista ei koskaan tule EU:n jäsenmaata eivätkä turkkilaiset ”ole tänne tervetulleita”.

Viime sunnuntaina EU ja Turkki sopivat yhteisestä tulevaisuudesta Brysselissä. EU lupasi Turkille rahallista apua siirtolaisvirtojen patoamiseksi, viisumivapautta turkkilaisille sekä jähmettyneiden jäsenyysneuvotteluiden jatkamista.

Wildersiä lähentymispyrkimykset eivät miellyttäneet. Hän kommentoi asioiden kehittymistä perjantaina julkaisemallaan videolla englanniksi.

”Hallituksenne on huijannut teitä uskomaan, että jonain päivänä voitte liittyä EU:hun. Unohtakaa tämä. Te ette ole eurooppalaisia, eikä teistä sellaisia koskaan tule. Islamilainen valtio kuten Turkki ei kuulu Eurooppaan”, Wilders totesi videolla.

”Emme halua enemmän vaan vähemmän islamia. Joten pysykää meistä kaukana, ette ole tänne tervetulleita.”

Hollannin pääministerikin kommentoi videota.

”Meillä on sananvapaus. Mutta tällaista viestiä, jossa kokonaista maata ja sen kansalaisia loukataan, ei voi missään nimessä hyväksyä, eikä se auta ongelmien ratkaisemisessa”, pääministeri Mark Rutte sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Wilders on tunnettu rääväsuisista näkemyksistään sekä vihamielisyydestään islamia vastaan. Mielipidetiedusteluiden mukaan hänen puolueensa voittaisi eniten paikkoja maan parlamentissa, jos vaalit järjestettäisiin nyt. Puolue saisi enemmän paikkoja kuin koalitiohallituksen puolueet yhteensä.

Seuraavat yleisvaalit järjestetään Hollannissa 2017.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat