Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isisin epäillään jahtaavan venäläisiä nyt Thaimaassa

Ulkomaat
 
Damir Sagolj / Reuters
Erityisesti joulun ja uudenvuoden aikoihin venäläisiä käy paljon Pattayalla sekä Phuketissa.
Erityisesti joulun ja uudenvuoden aikoihin venäläisiä käy paljon Pattayalla sekä Phuketissa. Kuva: Damir Sagolj / Reuters

Thaimaan poliisin mukaan terroristijärjestö Isis on lähettänyt kymmenen terroristiaan Thaimaahan tappamaan venäläisiä turisteja. Epäillyt saapuivat mahdollisesti maahan lokakuussa, kertoo BBC.

Venäläisten lomamahdollisuudet ovat heikentyneet viime aikoina. Aiemmin venäläiset ovat mieltyneet erityisesti Egyptiin ja Turkkiin, mutta terrori-iskujen sekä Turkin ja Venäjän suhteiden romahtamisen jälkeen vaihtoehdot ovat kaventuneet. Vuonna 2013 Thaimaassa kävi 1,5 miljoonaa venäläistä. Erityisesti joulun ja uudenvuoden aikoihin venäläisiä käy paljon Pattayalla sekä Phuketissa.

Isisin on pelätty kostavan Venäjälle, joka aloitti ilmaiskut Syyriassa syyskuussa. Järjestöä lähellä olevien terroristien on kerrottu olleen vastuussa venäläisen matkustajakoneen pudottamisesta Egyptissä. Iskussa kuoli 224 ihmistä.

Thaimaan erikoisjoukkojen komentajalta lähetetty muistio oli päivä 27. marraskuuta ja se jaettiin poliisiyksiköihin. Muistion mukaan Venäjän turvallisuuspalvelu FSB kertoi thaimaalaisille, että epäillyt ovat tulleet Thaimaahan lokakuun 15. ja 31. päivien välillä.

Thaimaalaisviranomaiset ovat yrittäneet rauhoitella tilannetta muistuttamalla, ettei heillä ole vahvistettua tietoa epäiltyjen maahaantulosta.

”Toistaiseksi kyse on vahvistamattomasta tiedustelutiedosta. Meidän on nyt selvitettävä, ovatko he täällä vai eivät”, poliisin edustaja Songpol Wattanachai sanoi BBC:n mukaan.

Myös kansallisen turvallisuusneuvoston johtaja Thawip Netniyom piti tilannetta vakaana.

”Meillä ei ole tietoa mistään epätavallisesta. Voitte olla varmoja, että kaikki on turvallista”, Netniyom sanoi.

Thaimaan siirtolaisviraston mukaan maahan saapui lokakuussa 213 syyrialaista. Heistä Thaimaassa on edelleen 21, kertoi uutistoimisto Reuters.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat