Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tienkäyttömaksua vastustava rekkaprotesti tukki liikenteen Moskovassa

Ulkomaat
 
MAXIM ZMEYEV / Reuters
Poliisi pysäytti liikenteen Moskovan Mkad-kehätiellä perjantaina.
Poliisi pysäytti liikenteen Moskovan Mkad-kehätiellä perjantaina. Kuva: MAXIM ZMEYEV / Reuters

Moskova

Tienkäyttömaksua vastustavat kuorma-autonkuljettajat tukkivat perjantai-iltana liikenteen Suomen suuntaan johtavalla Leningradin valtatiellä Moskovassa.

Muutama kymmenen rekkaa pääsi poliisin vastustuksesta huolimatta uloimmalle Mkad-kehätielle Moskovan luoteispuolella, ja liikennekaaos oli valmis. Kehätien viidestä samansuuntaisesta kaistasta oli illalla liikenteen käytössä vain yksi.

Kuljetusyrittäjät ovat arvostelleet Platon-maksujärjestelmää, joka on ristitty”"Rotenbergin maksuksi”. Maksuja keräävä yhtiö sai tehtävän ilman kilpailutusta, ja sen osakkaisiin kuuluu pakotelistoilla olevan Arkadi Rotenbergin poika I gor. Hänen setänsä Boris on Suomen kansalainen.

Viranomaiset suostuivat aiemmin hidastamaan kuorma-autoliikenteelle suunnatun maksun käyttöönottoa, sillä Platon-järjestelmä ei toiminut kunnolla. Myönnytykset eivät liikennöitsijöille riittäneet.

Rekkakuskien puhemiehet kertoivat odottaneensa, että presidentti Vladimir Putin olisi ottanut maksuun kantaa torstaisessa linjapuheessaan. Kun näin ei käynyt, päätettiin uusista protesteista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat