Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

CNN: Kalifornian joukkosurmaaja ylisti Isisiä Facebookissa

Ulkomaat
 
Tuhannet surivat San Bernardinon joukkosurman uhreja
Tuhannet surivat San Bernardinon joukkosurman uhreja
Noin 3500 ihmistä kerääntyi Kaliforniassa muistamaan San Bernardinossa torstaina surmansa saaneita 14 ihmistä ja ainakin 21 haavoittunutta. Osallistuneiden joukossa olivat videolla esiintyvä Arlen Verdehyou ja hänen kolme lastaan. Perheen äiti Bet-Badal Verdehyou sai surmansa ammuskelussa.

Washington/Helsinki

Amerikkalaisen uutiskanava CNN:n mukaan Kalifornian joukkosurman naispuolinen ampuja vannoi verilöylyn aikana Facebookissa uskollisuuttaan terroristijärjestö Isisin johtajalle Abu Bakr al-Bagdadille. Tashfeen Malik kirjoitti ylistyksensä sosiaalisessa mediassa toisella nimellä.

Tashfeen Malik ja hänen miehensä Sayeed Farook hyökkäsivät myöhään keskiviikkona Suomen aikaa virastoon San Bernardinossa Kaliforniassa. Iskussa kuoli 14 ja haavoittui 17 ihmistä. Yhdysvalloissa on odotettu tietoja siitä, liittyikö joukkosurma työpaikkaan vai oliko kyse terrorismista. Tapahtuman jälkeen on jälleen keskusteltu myös aseiden saatavuudesta Yhdysvalloissa.

Jos varmistuu, että pariskunta on toiminut Isisin innoittamana, kyse on ääri-islamistien verisimmästä iskusta Yhdysvalloissa syyskuun 2001 terrori-iskujen jälkeen.

Paine presidentti Barack Obamaa vastaan on kasvanut. Sekä republikaanit että Obaman oma lähipiiri ovat vaatineet presidentiltä kovempia toimia Isisin lyömiseksi Lähi-idässä.

Obama on pyrkinyt tyynnyttelemään ääri-islamismin pelkoa. Nyt se on entistä vaikeampaa. Ampujien väitetyt terrorismisympatiat kääntävät keskustelun islamilaiseen terrorismiin ja pois siitä, miten ampujat saivat laillisesti käsiinsä valtavan asevaraston.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat