Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pakistanilainen juristi haluaa Koh-i-Noor-timantin briteiltä takaisin Punjabiin – haastoi Elisabet II:n oikeuteen

Ulkomaat
 
Ian Hodgson / Reuters
Koh-i-Noor-timantti on osa kruunua, joka oli kuningataräidin arkun päällä huhtikuussa vuonna 2002.
Koh-i-Noor-timantti on osa kruunua, joka oli kuningataräidin arkun päällä huhtikuussa vuonna 2002. Kuva: Ian Hodgson / Reuters

Pakistanilainen juristi on nostanut Lahoressa oikeusjutun legendaarisen Koh-i-Noor-timantin palauttamiseksi Britanniasta Pakistaniin, uutistoimisto Reuters kertoo.

Koh-i-Noor kuuluu Britannian kruununjalokiviin ja on esillä Lontoon Towerissa.

Nykyisin se on osa kruunua, jota prinssi Williamin vaimo Catherine Middleton alkaa kantaa virallisissa tilaisuuksissa, mikäli hänestä tulee kuningatar, Reuters kertoo.

Oikeusjutun nostanut Jawaid Iqbal Jafree sanoo jalokiven kuuluvan Punjabin maakunnalle ja Pakistanille ja brittien vieneen sen ”pakolla ja väkivallalla uhkaamalla” siirtomaa-aikana. Hän on nimennyt vastaajaksi kuningatar Elisabet II:n.

Oikeusjuttu liittyy osaltaan Intian ja Pakistanin kireisiin väleihin. Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan timantti ei ole koskaan ollut yleinen puheenaihe Pakistanissa. Tosin Jafree on Reutersin mukaan kirjoittanut asiasta puolen vuosisadan aikana 786 kirjettä kuningattarelle.

Intia sen sijaan on säännöllisesti vaatinut timantin palauttamista ja pitää sitä keskeisenä osana omaa historiaansa ja kulttuuriaan.

BBC:n mukaan vaatimus tuli vain viikkoja sen jälkeen, kun intialaisryhmä ohjeisti lakimiehiään aloittamaan Lontoossa oikeustoimet timantin palauttamiseksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat