Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ympäristöministeri Tiilikainen: Ilmastoneuvotteluissa on kyse ihmiskunnan kohtalonkysymyksistä

Ulkomaat
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen odottaa paljon Pariisin ilmastokokoukselta, vaikka suuria erimielisyyksiä onkin edelleen ratkottavana.
Ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen odottaa paljon Pariisin ilmastokokoukselta, vaikka suuria erimielisyyksiä onkin edelleen ratkottavana. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen (kesk) mukaan Pariisissa alkavien ilmastoneuvotteluiden onnistuminen on ratkaisevaa koko ihmiskunnan kannalta.

”Sopimuksen lässähtämiseen ei maailmassa ole varaa. Vaikka onnistuisimme kuinka hyvin, satojen miljoonien ihmisten elinolot tulevat huononemaan. Täällä Pariisissa neuvotellaan nyt ihmiskunnan kohtalonkysymyksistä”, Tiilikainen arvioi HS:lle puhelimitse lauantaina.

Pariisin ilmastoneuvotteluihin on saapunut lähes kahdensadan maan edustajat. Vielä ensi viikon jatkuvien neuvotteluiden tarkoituksena on sopia siitä, kuinka kasvihuonekaasuja vähennetään. Ilmastonmuutos uhkaa muun muassa nostaa maapallon keskilämpötilaa, ja merenpinnan kohoaminen tuhoaa monia alavia alueita asuinkelvottomiksi.

Tiilikainen odottaa paljon Pariisin ilmastokokoukselta, vaikka suuria erimielisyyksiä onkin edelleen ratkottavana. Tiilikainen perustaa positiivisuutensa siihen, että yli 180 maata on jo ilmoittanut kansalliset aikeensa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

”Kaikki suuret toimijat ja taloudet ovat nyt mukana, ja sopimuksen kattavuus on mahdollista saada ennennäkemättömäksi. Lähes kaikki maat ovat kertoneet olevansa valmiita”, Tiilainen totesi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat