Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

The New York Times teki erittäin poikkeuksellisen vetoomuksen etusivullaan – lehti vaatii rajoituksia aseiden myyntiin

Ulkomaat
 

Arvovaltainen amerikkalaislehti The New York Times (NYT) julkaisi lauantaina ensimmäistä kertaa lähes sataan vuoteen etusivullaan pääkirjoituksen. Lehti vaati kirjoituksessa asemyynnin rajoittamista Kaliforniassa aiemmin tällä viikolla tapahtuneen joukkomurhan jälkeen.

”On moraalinen skandaali ja kansallinen häpeä, että ihmiset voivat laillisesti hankkia aseita, jotka on erityisesti suunniteltu tappamaan brutaalilla nopeudella ja tehokkuudella”, lehti kirjoitti.

Edellisen kerran NYT julkaisi pääkirjoituksen etusivullaan vuonna 1920. Tuolloin lehti kommentoi presidentinvaaleja.

NYT:n pääkirjoituksen mukaan asemyyntiä olisi rajoitettava Yhdysvalloissa. Keskustelu aseista on jälleen noussut otsikoihin sen jälkeen, kun aseistettu pariskunta tappoi 14 ihmistä ja haavoitti useita muita Kaliforniassa. Kaikkiaan tänä vuonna on tehty 355 sellaista aseellista hyökkäystä, joissa on kuollut tai haavoittunut enemmän kuin neljä ihmistä. Iskuja on ollut keskimäärin enemmän kuin yksi päivää kohden.

”Tietynlaiset aseet kuten Kaliforniassa käytetyt, modifioidut taistelukiväärit sekä tietynlaiset ammukset tulee kieltää lailla yksityishenkilöiltä”, NYT vaati.

Pääkirjoituksella tuskin tulee olemaan vaikutusta Yhdysvaltojen asekeskusteluun, sillä lehteä lukevat lähinnä itärannikon liberaalin eliitin edustajat. He kannattavat jo entuudestaan aserajoituksia.

Kustantaja Arthur Sulzbergerin mukaan pääkirjoituksella etusivulla oli tarkoitus viestiä voimakkaasti aseongelman suuruudesta.

”Jopa digitaalisessa ajassa etusivu viestii uskomattoman voimakkaasta tavasta kohdata asioita, jotka vaativat huomiota. Ja mikä olisi tärkeämpi asia kuin kansakuntamme epäonnistuminen kansalaisten suojelemisessa”, Sulzberger pohti lausunnossaan.

Oikaisu 5.12. kello 22.59: Jutussa puhuttiin aiemmin virheellisesti kahdesta asemiehestä. Kalifornian joukkomurhan tekivät kuitenkin nainen ja mies.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat