Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Intian miljoonakaupunki toipuu pikkuhiljaa tulvasta

Ulkomaat
 
Intian Chennain tulvat laskemassa
Intian Chennain tulvat laskemassa
Intian Chennaissa 300 ihmistä tappaneet tulvat ovat laskemassa ja kaupunki alkaa toipua vähitellen. Kuva: Reuters.

Veden valtaama Chennain miljoonakaupunki Intiassa on alkanut pikkuhiljaa päästä jaloilleen valtaisan tulvan jäljiltä.

Britannian yleisradion BBC:n mukaan sähköt olivat monin paikoin palautuneet lauantain aikana. Sanomalehti The Times of India kertoo, että myös osa teleliikenteestä on onnistuttu ottamaan uudelleen käyttöön.

© Anindito Mukherjee / Reuters
Chennai kärsii ennätystulvista.
Chennai kärsii ennätystulvista.

Lisäksi liikennöintiä on osittain jatkettu rautateillä ja kaupungin lentokentällä. Matkustajakoneet eivät kuitenkaan aloittaneet liikennöintiä ainakaan vielä lauantaina, kertoo uutistoimisto Reuters.

The Times of Indian mukaan maan hallitus on ilmoittanut linja-autolla matkustamisen olevan ilmaista ensi viikon tiistaihin asti. Lehti kertoo, että polttoaineiden huono saatavuus on aiheuttanut kaupungin harvoille toiminnassa oleville huoltoasemille väentungoksen. Tilanteeseen on kuitenkin tiedossa parannusta lähipäivinä.

Vaikka sateet ovat lakanneet, valtaosa Chennaista on edelleen veden alla. BBC:n mukaan tulva peittää alleen tuhansia rakennuksia, joista monissa on ihmisiä loukussa.

Reuters kertoo, että Chennaihin on saapunut lauantaina satoja uusia pelastustyöntekijöitä ja sotilaita. BBC:n mukaan alueelle tuodaan ruokaa ja lääkkeitä kymmenilletuhansille ihmisille.

Pelastustoiminnasta vastaava viranomainen Atulya Mishra kertoi Reutersille, että kaupunkiin kaivataan yhä lisää apuvoimia. ”Emme ole koskaan aiemmin kokeneet vastaavaa sadekautta. Tarvitsemme kaiken mahdollisen avun.”

Intian hallitusta on arvosteltu hitaasta toiminnasta avun lähettämisessä. Maan pääministeri Narendra Modi on luvannut Tamil Nadun osavaltiolle kymmenen miljoonaa rupiaa eli noin 138 000 euroa rahaa pelastusoperaatioihin.

Tamil Nadussa on kuollut marraskuussa alkaneiden tulvien aikana tiettävästi noin 280 ihmistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat