Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pommi-isku tappoi Adenin kuvernöörin Jemenissä, Isis ilmoittautui syylliseksi

Ulkomaat
 
NASSER AWAD / Reuters
Ihmiset kerääntyivät sunnuntaina paikalle, jossa autopommi-isku tappoi Adenin kuvernöörin.
Ihmiset kerääntyivät sunnuntaina paikalle, jossa autopommi-isku tappoi Adenin kuvernöörin. Kuva: NASSER AWAD / Reuters

Valtava räjähdys on tappanut Adenin provinssin kuvernöörin Jafar Muhammed Saadin sunnuntaina, kertoo uutistoimisto Reuters. Äärijärjestö Isis on ilmoittautunut iskun tekijäksi.

Itsemurhapommittaja ajoi räjähteillä täytetyn auton kuvernöörin autosaattueeseen provinssin pääkaupungissa Adenissa. Iskussa kuoli Saadin lisäksi ainakin kuusi muuta saattueessa ollutta ihmistä ja useita loukkaantui.

Saad oli entisen Etelä-Jemenin valtion kenraali, joka valittiin kuvernööriksi lokakuussa. Hyökkäyksen aikana hän oli matkalla töihin. Isis kertoi viestipalvelu Twitterissä olevansa iskun takana.

Satamakaupunki Adenista on kuluvana vuonna käyty kovia taisteluita Jemenin hallituksen joukkojen ja huthikapinallisten kesken. Hallitusta on tukenut Saudi-Arabian johtama liittouma, jonka ilmaiskujen avulla hallitusjoukot onnistuivat valtaamaan Adenin takaisin hutheilta heinäkuusssa.

Aden toimii nyt hallituksen pääkaupunkina ja presidentti Abd-Rabbu Mansur Hadi palasi Adeniin Saudi-Arabiasta viime kuussa. Hutheilla on yhä hallussaan maan varsinainen pääkaupunki Sanaa, jonka se valtasi alkuvuodesta.

Äärijärjestöt al-Qaida ja Isis ovat hyötyneet Jemenin sisällissodan aiheuttamasta sekasorrosta. Keskiviikkona al-Qaidan kerrottiin vallanneen Zinjibarin ja Jaarin kaupungit Jemenin eteläosissa. Isisille uskolliset taistelijat ovat puolestaan tehneet useita hyökkäyksiä sekä hutheja että Jemenin hallitusta vastaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat