Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myanmarin ex-diktaattori: Suu Kyi on tulevaisuuden johtaja

Ulkomaat
 
HS–AFP
JORGE SILVA / Reuters
Aung San Suu Kyi
Aung San Suu Kyi Kuva: JORGE SILVA / Reuters

Myamarin entinen sotilasjuntan johtaja Than Shwe on kutsunut aiempaa vihollistaan Aung San Suu Kyita ”tulevaisuuden johtajaksi”, kertoo hänen lapsenlapsensa.

Myanmaria lähes kaksi vuosikymmentä autoritäärisesti johtanut Than Shwe tapasi Suu Kyin perjantaina.

Nobel-palkitun demokratia-aktivistin Suu Kyin puolue sai marraskuussa suuren vaalivoiton.

Keskustelu entisen junttajohtajan kanssa heijastaa tuulien kääntymistä Myanmarissa. Suu Kyi oli kotiarestissa vuosia kampanjoituaan Than Shwen johtamaa armeijaa vastaan.

”Jokaisen täytyy hyväksyä totuus, että Aung San Suu Kyi on Myanmarin tulevaisuuden johtaja voitettuaan vaalit”, Than Shwen pojanpoika Nay Shwe Thway Aung kirjoitti isoisänsä sanoneen. Hän kirjoitti asiasta Facebookissa.

”Tuen häntä vilpittömästi niin paljon kuin pystyn, jos hän todella työskentelee maan kehityksen puolesta”, sanoi 82-vuotias kenraali kirjoituksen mukaan.

Suu Kyin NLD-puolueen tiedottaja Win Myint vahvisti perjantain tapaamisen. Se oli hänen mukaansa kaksikon ensimmäinen tapaaminen vuoden 2003 jälkeen.

Perustuslaki estää Suu Kyitä pääsemästä Myanmarin presidentiksi, koska hänen pojillaan on myös Britannian kansalaisuus. Hän on sanonut johtavansa ”presidentin yläpuolelta”, kun hänen puolueensa väki ottaa paikkansa vastaan parlamentissa ensi vuoden alussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat