Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkki kutsui lähettilään puhutteluun – Venäläissotilas kannatteli ilmatorjuntaohjusta sotalaivan kannella Istanbulissa

Ulkomaat
 

Turkki ilmoitti maanantaina iltapäivällä kutsuneensa Venäjän Ankaran-suurlähettilään puhutteluun venäläissotilaan käyttäytymisestä Bosborinsalmessa, uutistoimisto Reuters kertoo.

Turkki syytti Venäjää provokaatiosta jo sunnuntaina, kun julkisuuteen oli levinnyt kuvia venäläisestä sotilaasta, joka kannattelee ilmeisesti ilmatorjuntaan käytettävää olkapääohjusta Bosporinsalmen läpi kulkevan sotalaivan kannella, kertovat uutistoimistot.

”On provokaatio, jos venäläinen sotilas esittelee raketinheitintä tai muuta vastaavaa ohi kulkevalla venäläisellä sotalaivalla”, Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu sanoi Hürriyet-lehden siteeraamana uutistoimisto Reutersin mukaan.

”Me vastaamme uhkaaviin tilanteisiin tarvittavalla tavalla.”

Kuvassa sotilas näyttää pitävän asetta ampuma-asennossa. Maihinnousualus Tsezar Kunikov kulki salmesta perjantaina.

Istanbulin läpi virtaava Bosporinsalmi erottaa Euroopan Aasiasta. Se on Venäjän Mustanmeren-laivastolle ainoa reitti Välimerelle ja Syyriaan.

Turkin ja Venäjän välit ovat kiristyneet sen jälkeen, kun Turkki ampui Venäjän ilmavoimien rynnäkkökoneen alas Syyrian rajan tuntumassa kaksi viikkoa sitten.

Venäjä on sittemmin muun muassa syyttänyt Turkkia öljyn ostamisesta terroristijärjestö Isisiltä ja asettanut sille talouspakotteita.

Korjaus kello 12:19: Sotilaan kannattelema ase näyttää olkapääohjukselta, ei raketinheittimeltä.

Putin pitää hävittäjänsä alasampumista sotarikoksena
Putin pitää hävittäjänsä alasampumista sotarikoksena
Vuotuisessa puheessaan Venäjän presidentti Vladimir Putin suomi selvin sanoin Turkkia hävittäjänsä alasampumisesta. Kuva: Reuters.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat