Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huono suhde Venäjään maksaa Turkille jopa yli kahdeksan miljardia euroa

Ulkomaat
 
SERGEI KARPUKHIN / Reuters
Vielä joulukuun alussa moskovalaisessa liikkeessä oli myynnissä turkkilaisia hedelmiä. Venäjä on asettanut rajoituksia elintarvikkeiden tuonnille Turkista.
Vielä joulukuun alussa moskovalaisessa liikkeessä oli myynnissä turkkilaisia hedelmiä. Venäjä on asettanut rajoituksia elintarvikkeiden tuonnille Turkista. Kuva: SERGEI KARPUKHIN / Reuters

Venäläisen Suhoi Su-24-koneen alasampuminen Syyrian ja Turkin rajan tuntumassa viime kuussa tulee Turkille kalliiksi. Turkin taloudesta vastaava varapääministeri Mehmet Simsek sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan, että välien huononeminen Venäjän kanssa maksaa Turkille pahimmassa tapauksessa yli kahdeksan miljardia euroa.

Turkin vuotuista bruttokansantuotetta maiden välien heikentyminen leikkaa Simsekin arvion mukaan 0,3–0,4 prosenttia, uutistoimisto AFP kertoi. Simsek sanoi, että esimerkiksi venäläisten turistien määrä ja rakentamissopimukset venäläisten yhtiöiden kanssa ovat vähentyneet huomattavasti.

”Olemme aina pitäneet Venäjää tärkeänä kumppanina eikä meillä ole aikeita lisätä maiden välistä jännitettä”, Simsek sanoi AFP:n mukaan.

Venäjä on asettanut Turkille talouspakotteita. Esimerkiksi hedelmien ja vihannesten tuontia on rajoitettu. Venäjän hallinto on myös ilmoittanut, että pakettimatkojen myynti ja tilauslennot Turkkiin on kielletty. Turkki on ollut Venäjällä suosittu matkakohde, sillä venäläiset tekivät sinne tammi–syyskuussa yli kolme miljoonaa matkaa, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on ilmoittanut, että Turkki etsii vaihtoehtoja venäläiselle energialle. Turkki on laajasti riippuvainen venäläisestä öljystä ja maakaasusta.

Venäjän ja Turkin välien heikkenemisestä huolimatta Simsek arvioi, että Turkin talous kasvaa tänä vuonna 3,0–3,5 prosenttia ja ensi vuonna vielä enemmän, Reuters kertoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat