Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaistaustainen ”sisunautti” palaa avaruuteen Sibelius-raha mukanaan

Ulkomaat
 
Maria Halkilahti HS
Timothy Kopra vieraili Suomessa vuonna 2010.
Timothy Kopra vieraili Suomessa vuonna 2010. Kuva: Maria Halkilahti HS

Suomalaissukuinen yhdysvaltalainen astronautti Timothy Kopra matkustaa jälleen avaruuteen. Suunnitelman mukaan Kopra ja muu miehistö lähtevät 15. joulukuuta kansainväliselle avaruusasemalle ISS:lle, Suomen Yhdysvaltain-suurlähetystö kertoo tiedotteessaan.

Sisunautti Kopra ottaa avaruusmatkalleen mukaansa Jean Sibelius -juhlarahan, jonka hänelle luovutti tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kopran isoisä oli suomalainen, alkujaan Karjalasta Valkjärveltä. Isoisä muutti Yhdysvaltoihin vuonna 1910. Timothyn isä Lennart Kopra puhui vielä sujuvaa suomea, mutta taito ei välittynyt pojalle.

Timothy Kopra kävi avaruusasemalla myös vuonna 2009. Silloin hänellä oli matkassaan Kalevala-mitali, jonka hänelle oli luovuttanut tasavallan presidentti Tarja Halonen. Kopra oli pyytänyt lennolle mukaansa jotain suomalaista muistoesinettä.

Edellisellä avaruuslennolla Kopra matkasi sukkula Endeavourilla. Matkalla hän teki avaruuskävelyn ja soitti presidentti Tarja Haloselle videopuhelun Naantalin Kultarantaan.

Avaruuslentoa seuraavana vuonna Kopra kävi tapaamassa Halosta Kultarannassa. Hän luovutti presidentille takaisin Kalevala-mitalin, joka hänellä oli mukanaan avaruudessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat