Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tanskan porvarit ja demarit sopivat pakolaispolitiikan kiristämisestä

Ulkomaat
 
Bax Lindhardt / Scanpix Denmark
Pakolaisia matkalla kohti pohjoista Tanskan ja Saksan rajan tuntumassa syyskuussa.
Pakolaisia matkalla kohti pohjoista Tanskan ja Saksan rajan tuntumassa syyskuussa. Kuva: Bax Lindhardt / Scanpix Denmark

Tukholma

Tanskassa porvaripuolueet ja sosiaalidemokraatit ovat päässeet sopuun pitkästä listasta turvapaikkapolitiikan kiristyksiä.

Uusien lakien myötä tulijat, joiden suojan tarve on väliaikainen, saisivat muun muassa odottaa perheen yhdistämistä kolme vuotta entisen vuoden sijaan. Turvapaikanhakijoiden saamia tukia aiotaan heikentää edelleen kymmenen prosenttia. Lisäksi turvapaikanhakijoiden varallisuus tutkitaan aiempaa tarkemmin, jotta voidaan tarkistaa, kykenevätkö he elättämään itsensä ja perheensä. Pysyvän oleskeluluvan saaminen vaikeutuu ja väliaikaisten kestoa lyhennetään viidestä vuodesta kahteen.

Kiristysten on määrä tulla voimaan heti, kun lait on käsitelty parlamentissa.

Tanska kertoi vastaavista tiukennuksista jo aiemmin, kun hallitus julkisti 34-kohtaisen listansa toivomistaan muutoksista turvapaikkapolitiikkaan. Jotkut näistä uudistuksista on jo viety läpi hallinnollisesti ja valtiopäivillä. Sopuun ei kuitenkaan päästy kaikesta. Siksi hallitus tuo nyt parlamentin käsittelyyn uuden paketin, jolla se katsoo olevan etenemisen mahdollisuudet.

”Olemme monista asioista yksimielisiä, mikä tarkoittaa, että turvapaikkapolitiikastamme tulee kireintä lähialueisiimme verrattuna”, sanoi maahanmuuttoministeri Inger Støjberg Ritzaun ja Berlingske-lehden mukaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat