Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Japaniin ajelehtii ”aavelaivoja”, joissa on mädäntyneitä ruumiita

Ulkomaat
 
Japanin rannikoille ajelehtii ruumislaivoja
Japanin rannikoille ajelehtii ruumislaivoja
Japaniin rantautuu aavelaivoja. Niiden mädäntyneiden miehistöjen arvellaan olleen pohjoiskorealaisia kalastajia, jotka täyttävät saalistavoitteitaan alusten kuntoon nähden liian vaarallisella merellä. Kuva: Reuters.

Japanin rannikolle on talven tullen alkanut kiihtyvään tahtiin ajelehtia aavelaivoja, joiden muutaman hengen miehistöistä on jäljellä vain eri mätänemisvaiheissa olevia ruumiita.

Laivojen epäillään olevan kalastusaluksia pisimmillään noin tuhannen kilometrin päässä sijaitsevasta Pohjois-Koreasta. Huonokuntoisista ruumiista on vaikea päätellä miehistön jäsenten kuolinsyitä, mutta heidän arvioidaan menehtyneen nälkään ja janoon.

Miehistöt ovat asiantuntijoiden tuskin yrittäneet loikata pakoon suljetusta diktatuurista. Sen sijaan he ovat yksinkertaisesti olleet henkensä kaupalla täyttämässä pyyntitavoitteitaan, kun joko sää, polttoaineen loppuminen tai konevika ovat jättäneet aluksen pulaan.

Syksy merkitsee useiden kalalajien parasta pyyntiaikaa, joten aluksia on näihin aikoihin paljon liikkeellä, arvioi eteläkorealainen kalatalousprofessori Kim Do-Hoon The Japan Times -lehdelle.

Kim Jong-Un haluaa tehostaa kalastusta”, Kim sanoo. ”On kuitenkin hengenvaarallista lähteä kehnoilla aluksilla saaliin perässä liian kauas merelle. Joskus alukset jäävät tuuliajolle ja kalastajat kuolevat nälkään.”

Pohjois-Korea-teoriaa tukee myös Japanin merivartiosto. 10–12-metriset alukset ovat tyypiltään sellaisia, etteivät ainakaan japanilaiset tai eteläkorealaiset kalastajat käytä sellaisia, arvioi merivartioston tiedottaja Yoshiaki Hiroto.

Kalastusvälineiden lisäksi aluksista on löytynyt koreankielistä kirjoitusta, ja ainakin yhden perässä on Japanin yleisradion kuvissa roikkunut Pohjois-Korean lippua muistuttavia riekaleita.

Parin viime kuukauden aikana laivoja on löytynyt yksitoista, ja niissä on ollut yhteensä 25 tunnistamattomaksi mädäntynyttä ruumista.

Samanlaisia aavelaivoja löytyy Japanin rannikolta vuosittain. The Japan Times -lehden mukaan aluksia on löytynyt tänä vuonna yli kolmekymmentä, viime vuonna 65 ja toissa vuonna 80.

Talven tulo merkitsee Japaninmerellä voimistuvia tuulia, mikä lisää aavelaivojen määrää vuoden lopun lähestyessä.

Samanlaisia, muutaman hengen miehistöillä varustettuja ruumislaivoja on lehden mukaan ajelehtinut myös Venäjälle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat