Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kypros pohtii venäläishävittäjien päästämistä lentokentilleen

Ulkomaat
 
Venäjän puolustusministeriö
Venäjän puolustusministeriön julkaisemassa kuvassa venäläiskone pudottaa pommeja Syyriassa marraskuun puolivälissä.
Venäjän puolustusministeriön julkaisemassa kuvassa venäläiskone pudottaa pommeja Syyriassa marraskuun puolivälissä. Kuva: Venäjän puolustusministeriö

Kypros pohtii, antaisiko se Venäjän hävittäjille luvan käyttää maan kenttiä Syyrian-operaatiossaan, uutistoimisto AFP kertoo.

Kyproksen ulkoministeri Ioannis Kasoulides sanoi ”Kyproksen ja Venäjän hallitusten keskustelevan palveluista humanitäärisissä ja hätätilanteissa”.

Ulkoministerin mukaan Syyriassa operoiva Ranska on pyytänyt Kyprokselta mahdollisuutta käyttää Kyproksen lentokenttiä, mikäli Syyriasta palaavat koneet ovat ongelmissa. Hänen mukaansa Kyproksen on tarjottava lakiensa mukaan samoja palveluita myös muille maille.

”Kansainvälinen laki vaatii antamaan apua hätätilanteissa ja siitä on sopimus. Moskovan kanssa käynnissä on sopimuksen valmistelu”, hän sanoi.

Ranska on osa Yhdysvaltain johtamaa liittoumaa, joka pommittaa terroristijärjestö Isisiä Syyriassa ja Irakissa. Ranska tehosti pommituksiaan sen jälkeen, kun Pariisiin tehtiin viime kuussa 130 uhria vaatinut terrori-iskujen sarja. Isis on ilmoittanut olevansa niiden takana.

Venäjä puolestaan aloitti oman operaationsa syyskuussa. Se on tukenut Syyrian presidenttiä Bashar al-Assadia ja kriitikoiden mukaan pommittanut enemmän muita Assadin vastustajia kuin Isisiä.

Venäjä kuitenkin lisäsi iskujaan Isisiä vastaan sen jälkeen, kun se virallisesti myönsi epäilevänsä terrorismin olevan syy venäläisen matkustajakoneen tuhoon Egyptissä lokakuussa.

Britannia on jo luvannut antaa Kyproksessa sijaitsevan tukikohtansa Ranskan koneiden käyttöön.

Venäjä ja EU-maa Kypros solmivat jo helmikuussa sopimuksen, joka salli Venäjän laivastolle pääsyn Kyproksen satamiin. Samalla Kypros lupasi, että Venäjä voi käyttää sen lentokenttiä humanitäärisissä kriiseissä.

Kyproksen talous on ollut pitkään riippuvainen Venäjästä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat