Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Donald Trump kieltäisi muslimeilta pääsyn Yhdysvaltoihin

Ulkomaat
 
KEVIN KOLCZYNSKI / Reuters
Donald Trump on saanut kärjekkäillä sanomisillaan menestystä kannatusmittauksissa.
Donald Trump on saanut kärjekkäillä sanomisillaan menestystä kannatusmittauksissa. Kuva: KEVIN KOLCZYNSKI / Reuters

Republikaanipuolueen presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Donald Trump esittää, että Yhdysvaltojen pitäisi evätä toistaiseksi maahantulo kaikilta muslimeilta.

Lausunto herätti välittömästi Valkoisen talon, joka uutistoimistojen mukaan pitää sitä täysin Yhdysvaltain arvojen vastaisena.

”Perusoikeuksiimme kuuluu uskonnonvapauden kunnioittaminen”, uutistoimisto AFP siteeraa presidentti Barack Obaman ulkopoliittisen neuvonantajan Ben Rhodesin lausuntoa CNN-televisiokanavalle.

Rajojen sulkeminen muslimeilta olisi Trumpin mukaan varotoimi, jolla pyrittäisiin estämään viime viikolla San Bernardinossa tapahtuneen, 14 ihmisen hengen vaatineen iskun kaltaiset veriteot.

Presidentti Obama on peräänkuuluttanut iskun jälkeen nimenomaan uskonnollista suvaitsevaisuutta, mutta Trump ei usko sellaiseen:

”Maamme ei voi joutua sellaisten ihmisten hyökkäysten kohteeksi, jotka uskovat vain jihadiin ja jotka eivät kunnioita ihmiselämää”, Trump perusteli ehdotustaan uutistoimisto Reutersin mukaan.

Miljardööri Trumpin mukaan Yhdysvaltain hallinnolla ei ole kirkasta käsitystä siitä, mitä on meneillään – ja rajat pitäisi sulkea siihen asti, että sellainen käsitys muodostuu.

Reuters kysyi Trumpin kampanjapäälliköltä, koskisiko kielto myös opiskelija- tai turistiviisumilla maahantulijoita. ”Kyllä, kaikkia”, vastasi kampanjäpäällikkö Corey Lewandowski sähköpostitse.

Suorasukaisista möläytyksistään tunnettu miljardööri Trump on johtanut kisaa Yhdysvaltain republikaanien presidenttiehdokkuudesta.

Ehdotukseen muslimien maahantulokiellosta reagoivat hyvin nopeasti myös hänen kilpakumppaninsa. Esimerkiksi Floridan kuvernööri Jeb Bush arveli twiitissään, että Trump on poissa tolaltaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat