Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

14 ihmistä Kaliforniassa surmannut pariskunta oli radikalisoitunut: kodista löytyi 19 pommin ainekset

Ulkomaat
 
Tuhannet surivat San Bernardinon joukkosurman uhreja
Tuhannet surivat San Bernardinon joukkosurman uhreja
Noin 3500 ihmistä kerääntyi Kaliforniassa muistamaan San Bernardinossa torstaina surmansa saaneita 14 ihmistä ja ainakin 21 haavoittunutta. Osallistuneiden joukossa olivat videolla esiintyvä Arlen Verdehyou ja hänen kolme lastaan. Perheen äiti Bet-Badal Verdehyou sai surmansa ammuskelussa.

Kalifornian San Bernardinossa neljätoista ihmistä surmannut pariskunta oli harjoitellut ampumista, kertovat Britannian yleisradioyhtiö BBC ja uutistoimisto Reuters.

He olivat harjoitelleet kotinsa lähellä ampumaradalla tai -radoilla vain päiviä ennen joulukuun toisen päivän iskua aviomiehen työpaikalle.

Liittovaltion poliisin FBI:n mukaan pariskunnalla oli ollut sympatioita radikalismia kohtaan jo ”jonkin aikaa”. FBI tutkii tapausta terroritekona.

FBI:lla ei toistaiseksi ole näyttöä siitä, että isku olisi suunniteltu Yhdysvaltojen ulkopuolella.

Tashfeen Malik ja hänen miehensä Sayeed Farook hyökkäsivät Farookin työpaikan joulujuhlaan Farookin työpaikan naapurissa San Bernardinossa viime viikolla. Iskussa kuoli 14 ja haavoittui 17 ihmistä. Farook työskenteli terveysviraston palveluksessa terveystarkastajana.

Farookilla oli tapana käydä ampumaradalla, ja hän osti suuria määriä ammuksia. Farook oli käynyt myös Saudi-Arabiassa pyhiinvaellusmatkalla Mekkaan. Pakistanilaisten vanhempien kasvattama Farook oli syntynyt Yhdysvalloissa. Hänen vaimonsa Malik oli syntyjään pakistanilainen ja asunut lähes koko elämänsä Saudi-Arabiassa. BBC:n mukaan Malik saapui Yhdysvaltoihin heinäkuussa 2014 aviopuolisolle myönnettävällä viisumilla.

Pariskunnan asunnosta löydettiin 19 putkipommia tai aineksia vastaavan pommimäärän valmistamiseksi sekä tuhansia ammuksia. Iskussa käytetyt puoliautomaattikiväärit ja käsiaseet oli ostettu laillisesti.

Pariskunta asui yhdessä puolivuotiaan tyttärensä ja Farookin äidin kanssa. BBC:n mukaan Farookin äitiä kuulustellaan edelleen.

Yhdysvaltalaismedian tietojen mukaan Farook oli puhunut puhelimessa yhden terrorismista epäillyn kanssa Yhdysvalloissa, mutta tämä ei riittänyt herättämään viranomaisten huomiota.

Uutiskanava CNN:n mukaan Malik käytti Facebookia toisella nimellä, ja vannoi verilöylyn aikana Facebookissa uskollisuuttaan terroristijärjestö Isisin johtajalle Abu Bakr al-Bagdadille.

PATRICK T. FALLON
Los Angelesin FBI:n apulaisjohtaja David Bowdich ja San Bernardinon poliisipäällikkö pitivät lehdistötilaisuuden joukkosurman tutkintaan liittyen maanantaina 7. joulukuuta.
Los Angelesin FBI:n apulaisjohtaja David Bowdich ja San Bernardinon poliisipäällikkö pitivät lehdistötilaisuuden joukkosurman tutkintaan liittyen maanantaina 7. joulukuuta.
MARIO ANZUONI
Kuva Allahia ylistävästä tarrasta epäiltyjen San Bernardinon -kodissa.
Kuva Allahia ylistävästä tarrasta epäiltyjen San Bernardinon -kodissa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat