Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

AFP: Irak valtasi Isisiltä ison osan Ramadista

Ulkomaat
 
Reuters
Ranadin sunnimuslimit pakenivat kaupungista huhtikuussa Isisin ja Irakin hallituksen joukkojen taistelujen alta.
Ranadin sunnimuslimit pakenivat kaupungista huhtikuussa Isisin ja Irakin hallituksen joukkojen taistelujen alta. Kuva: Reuters

Irakin armeijan joukot ovat vallanneet jihadistijärjestö Isisiltä suuren alueen Ramadin kaupungista Irakissa, uutistoimisto AFP kertoo. Al-Tameemin alueen valtaamista Ramadissa voi pitää merkittävänä voittona Irakille.

Isis ajoi Irakin armeijan ja muut asejoukot Ramadista toukokuussa. Kaupungin joutuminen Isisin käsiin oli valtava takaisku Irakille, jonka hajanaiset joukot olivat vuosi takaperin menettäneet Isisille laajoja alueita.

Ramadi on Anbarin maakunnan pääkaupunki. Se sijaitsee runsaan sadan kilometrin päässä Irakin pääkaupungista Bagdadista länteen.

Anbarin maakunta on sunnivoittoista aluetta, missä sunnalaisen äärijärjestö Isisin on ollut helpompaa haalia kannatusta kuin monilla muilla alueilla.

Jos Irak saa vallattua Ramadin kaupunkin kokonaan ja pidettyä Isisin loitolla, se helpottaisi muiden Isisin valtaamien kaupunkien kuten miljoonakaupunki Mosulin vapauttamista.

Isis on kokenut viime kuukausina kirveleviä tappioita Irakissa. Se on syksyn aikana menettänyt otteensa Beijin öljykaupungista sekä jesidikaupunki Sinjarista.

Sinjarin menettämisen myötä Isisiltä katkesi tärkeä huoltoyhteys Syyrian Raqqan ja Irakin Mosulin väliltä. Raqqa on Isisin keskuskaupunki Syyriassa, Mosul on sen tärkein tukikohta Irakissa.

Samaan aikaan Ranska, Yhdysvallat ja Venäjä ovat kiihdyttäneet iskujaan Isisin kohteisiin Syyrian puolella. Venäjä tosin pommittaa Syyriassa enimmäkseen muita kuin Isisin kohteita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat