Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Donald Trump sai päälleen arvosteluvyöryn USA:ssa

Ulkomaat
 
RANDALL HILL / Reuters
Republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Donald Trump maanantaina vaalitilaisuudessaan, jossa hän vaati muslimien maahanpääsyn estämistä.
Republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Donald Trump maanantaina vaalitilaisuudessaan, jossa hän vaati muslimien maahanpääsyn estämistä. Kuva: RANDALL HILL / Reuters

Yhdysvalloissa on tuomittu republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivän Donald Trumpin puheet muslimien maahanpääsyn kieltämiseksi.

Kommentit olivat poikkeuksellisen kovia, sillä tähän asti Trumpin kilpakumppanit republikaanien sisällä ovat varoneet arvostelemasta suosittua Trumpia liian kovin sanoin. Trump on ollut pitkään kyselyissä republikaanien suosituin ehdokas.

Trump sanoi Suomen aikaa tiistain vastaisena yönä Etelä-Carolinassa, että muslimien maahanpääsy pitäisi kieltää, kunnes maan johto ”saa selvitettyä, mitä helvettiä on tapahtumassa”.

Puheen taustalla oli Kalifornian viimeviikkoinen joukkosurma, jossa 14 ihmistä kuoli.

Ampujiksi epäillään radikalisoitunutta muslimipariskuntaa.

”Meillä ei ole vaihtoehtoa”, Trump sanoi ja varoitti, että radikaalit muslimit haluavat surmata amerikkalaisia.

Tällä kertaa Trumpin puheisiin tartuttiin nopeasti. Republikaanien ehdokkuudesta kilpaileva Jeb Bush sanoi viestipalvelu Twitterissä, etteivät ”tolaltaan olevan” Trumpin ehdotukset ole vakavasti otettavia.

Demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Hillary Clinton sanoi kaikkien Yhdysvaltain muslimien demonisoinnin olevan maan arvojen vastaista.

Myös useat kansalaisjärjestöt ja -aktivistit tuomitsivat Trumpin puheet. ”Tämä on edesvastuutonta ja epäamerikkalaista”, maan suurimman muslimijärjestön Cairin johtaja Nihad Awad sanoi AFP:n mukaan.

Reutersin ja Ipsoksen mielipidemittauksen mukaan republikaanit ja demokraatit eroavat selvästi suhtautumisessaan muslimeihin. Republikaaneista 69 prosenttia kertoi pelkäävänsä muslimeita jossain määrin, demokraateista 39 prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat