Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kymmeniä kuoli Talebanin hyökkäyksessä lentoasemalle Afganistanissa

Ulkomaat
 

Ainakin 37 siviiliä ja Afganistanin turvallisuusjoukkojen jäsentä kuoli, kun ääri-islamistisen Taleban-järjestön asemiehet hyökkäsivät Kandaharin kaupungin lentoasema-alueelle Etelä-Afganistanissa tiistai-iltana, kertoivat uutistoimistot keskiviikkona.

Talebanin taistelijoita kuoli ainakin yhdeksän.

Kandaharin maakunnan kuvernöörin edustajan mukaan hyökkääjien kohde olivat hallituksen työntekijöiden kodit ja Afganistanin armeijan sekä sotilasliitto Naton yhteinen tukikohta lentoaseman tuntumassa.

Hyökkäystä on edeltänyt monen päivän arvuuttelu Talebanin johtajan, mullah Akhtar Mansourin kohtalosta. Reutersin mukaan useat lähteet Talebanin sisältä ovat kertoneet, että Mansour olisi haavoittunut tai jopa kuollut ammuskelussa toisen Taleban-johtajan kotona Pakistanin Quettassa viime viikon tiistaina. Ammuskelun takana olisi ollut sisäinen ryhmittymä, joka ei ole hyväksynyt Mansourin johtajuutta.

Keskiviikkona Afganistanin presidentti Ashraf Ghani matkustaa Pakistanin Islamabadiin alueen maiden kokoukseen. Vierailu on nähty merkkinä Afganistanin halusta pyrkiä rauhanneuvotteluihin Talebanin kanssa. Pakistanilla uskotaan olevan vaikutusvaltaa suostutella Taleban neuvottelupöytään.

”Kaavasta on tullut tuttu. Aina kun on puhetta rauhanneuvotteluista, Taleban aloittaa suuret hyökkäykset”, sanoi Kabulissa toimiva tutkija Atiqullah Amarkhil AFP:lle.

”Se kertoo, että joko he haluavat vesittää pyrkimykset rauhanneuvotteluihin tai sitten suuria myönnytyksiä ennen istumista neuvottelupöytään.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat