Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ekoturisteja houkuttelevasta Gabonista löytyi suuri norsunluuvarasto

Ulkomaat
 
Goran Tomasevic / Reuters
Gabon ja sen naapurimaat ovat norsujen tiheintä esiintymisaluetta.
Gabon ja sen naapurimaat ovat norsujen tiheintä esiintymisaluetta. Kuva: Goran Tomasevic / Reuters

Keskiafrikkalaisessa Gabonissa on tehty yksi maan suurimmista norsunluun takavarikoista. Varastoista löytyi noin 25 norsun luita.

Tapauksen yhteydessä pidätettiin kaksi miestä, joista toinen oli metsä- ja vesihallinnon työntekijä, kertoo Gabonin kansallispuistojen hallinnon edustaja.

Gabon on tavoitellut kansainvälisten ekoturismien suosiota ja sijoittanut paljon rahaa noin 50 000 uhanalaisen norsunsa suojelemiseen.

Alue on norsun tiheintä esiintymisaluetta. Norsujen määrä on vähentynyt dramaattisesti Gabonin läheisissä Kongon demokraattisessa tasavallassa ja Keski-Afrikan tasavallassa.

Uusimmassa takavarikossa löytyi noin 200 kiloa norsunluuta, kertoo Gabonin hallituksen tiedottaja Bilie By Nzé uutistoimisto Reutersille.

Hänen mukaansa löytö ei välttämättä kerro salametsästyksen lisääntymisestä, sillä luut voivat olla peräisin pitkältä ajalta.

Afrikkalaisen norsunluun suurimpia markkina-alueita on Kiina. Tansaniassa saatiin lokakuussa kiinni suuren kiinalaisen norsunluuliigan johtaja Yang Fenglan. Pidätyksessä auttoi suomalainen etsintäkoira Rokka.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat