Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jo yli 300 000 brittiä vaatii: Porttikielto Donald Trumpille

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
Trump tuomitsi muslimit - yleisö tuomitsi Trumpin
Trump tuomitsi muslimit - yleisö tuomitsi Trumpin
Republikaanien presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Donald Trump eväisi muslimeilta pääsyn Yhdysvaltoihin. Viimeviikkoisen San Bernandinon verilöylyn tapahtumapaikalla lausunto tuomittiin. Kuva: Reuters, toimittaja ja leikkaaja: Esa Juntunen HS:

Annamari Sipilä HS

Lontoo. Briteillä on selkeä sanoma amerikkalaiselle presidenttiehdokkaalle Donald Trumpille: Pysy poissa – et ole tervetullut Britanniaan.

Keskiviikkoiltana kello vähän ennen kymmentä Suomen aikaa jo yli 300 000 ihmistä oli allekirjoittanut sähköisen kansalaisaloitteen, jossa vaadittiin Trumpille maahantulokieltoa.

Britit on suututtanut republikaanien presidenttiehdokkaisiin kuuluvan Trumpin vaatimus estää muslimien matkustaminen Yhdysvaltoihin.

”Yhdistynyt kuningaskunta on estänyt maahantulon monelta vihapuheen takia. Samaa periaatetta pitäisi noudattaa jokaiseen, joka haluaa tulla Yhdistyneeseen kuningaskuntaan”, aloitteessa sanotaan.

Britannian parlamentin alahuoneen pitää ottaa aloite käsittelyyn, koska se on ylittänyt 100 000 allekirjoituksen rajan. Sen jälkeen pääministeri David Cameronin hallituksen pitää antaa asiasta kirjallinen vastaus.

Aloite on huippusuosittu, sillä se on pantu vireille vasta tiistaina. Allekirjoittaa saa kesäkuun 8. päivään 2016 asti.

Britanniassa on ärsyttänyt myös Trumpin väite, että Lontoossa poliisi ei uskalla mennä tietyille muslimien asuttamille alueille.

Väite ja sen brittiläinen täystyrmäys muodostivat muun muassa keskiviikkoisen The Times -sanomalehden etusivun ykkösuutisen.

Niin Lontoon pormestari Boris Johnson kuin monet muutkin poliitikot ovat tuominneet Trumpin puheet.

Brittiadressin on pannut vireille skotlantilainen Suzanne Kelly, joka kuuluu Trumpin Skotlannin golfkentän vastustajiin.

Kansalaisaloite Trumpia vastaan

Tällainen mies on presidentiksi haluava Donald Trump
Tällainen mies on presidentiksi haluava Donald Trump
Yhdysvaltojen presidentiksi haluava miljardööri Donald Trump on möläyttelijä, joka on suututtanut monet. Suorapuheisuudestaan huolimatta noin neljäsosa republikaanisen puolueen kannattajista haluaa hänet presidenttiehdokkaakseen.

Oikaisu 9.12.2015 kello 20.50: Donald Trumpin golfkenttä on jo avattu Skotlannissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat