Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Piikkilangan kysyntä kasvoi pakolaiskriisin takia – hittituote syntyy unkarilaisvankilassa

Ulkomaat
 
LASZLO BALOGH / REUTERS
Siirtolaiset kävelivät piikkilanka-aidan takana ylitettyään rajan Kroatiasta Unkarin Zákányyn lokakuussa.
Siirtolaiset kävelivät piikkilanka-aidan takana ylitettyään rajan Kroatiasta Unkarin Zákányyn lokakuussa. Kuva: LASZLO BALOGH / REUTERS

Vangit valmistavat piikkilangan, jolla Unkari on vahvistanut satojen kilometrien pituiset raja-aitansa maahantulijoiden hillitsemiseksi.

Korkean turvallisuusluokituksen vankilassa Márianosztrassa Budapestin pohjoispuolella pidetään 710:tä vankia, joilla on nykyään kädet täynnä töitä, sillä Unkari on alkanut toimittaa piikkilankarullia muihinkin pakolaiskriisin koettelemiin maihin Sloveniaan ja Makedoniaan, kertoo uutistoimisto Reuters.

Esimerkiksi Makedonia on ostanut piikkilankaa noin sadan kilometrin edestä, ja Unkari on valmis myymään kysyttyä tarviketta muihinkin maihin, sanoo hallituksen edustaja György Bakondi.

Alun perin Unkari joutui ostamaan piikkilankaa ulkomailta omien rajojensa suojaamiseksi, mutta nykyisellään se tuottaa riittävästi myös Romanian-vastaisen rajansa aidoittamiseksi, mikäli siirtolaisten virta kääntyisi jossain vaiheessa sinne. Ainakaan toistaiseksi Unkari ei ole päättänyt pystyttää aitaa Romanian rajalle.

”Jos on tarpeen, saamme nopeasti aidan aikaan käyttämällä täällä tuotettua piikkilankaa”, Bakondi sanoo Reutersin mukaan.

Itäisen Keski-Euroopan ja Balkanin maat ovat vahvistaneet rajojaan kuluneen syksyn aikana, jotta sadattuhannet siirtolaiset eivät pääsisi maahan joutumatta viranomaisten rekisteröimiksi.

Unkarin ja Serbian rajalle noussut aita sai siirtolaisten suosituimman reitin kääntymään Kroatian ja Slovenian kautta kohti Itävaltaa. Sen seurauksena myös Slovenia ja Itävalta päättivät rakentaa aitoja ja Unkari jatkoi omaa aitaansa Kroatian rajalle. Sittemmin samaan ratkaisuun on päätynyt myös Makedonia Kreikan rajalla.

OGNEN TEOFILOVSKI / REUTERS
Makedonian sotilaat pystyttivät piikkilanka-aitaa Kreikan rajalle Gevgelijan rajakaupungin lähistöllä marraskuun lopussa.
Makedonian sotilaat pystyttivät piikkilanka-aitaa Kreikan rajalle Gevgelijan rajakaupungin lähistöllä marraskuun lopussa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat