Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikka kuljetti 2 300 siirtolaista Makedonian rajalta Ateenaan

Ulkomaat
 
OGNEN TEOFILVOVSKI / REUTERS
Kreikan poliisi kertoi, että osa siirtolaisista vastusti bussikuljetusta Makedonian rajalta Ateenaan, mutta operaatio ei aiheuttanut yhtä pahoja väkivaltaisuuksia kuin on aiemmin nähty siirtolaisten ja poliisin välillä.
Kreikan poliisi kertoi, että osa siirtolaisista vastusti bussikuljetusta Makedonian rajalta Ateenaan, mutta operaatio ei aiheuttanut yhtä pahoja väkivaltaisuuksia kuin on aiemmin nähty siirtolaisten ja poliisin välillä. Kuva: OGNEN TEOFILVOVSKI / REUTERS

Kreikan poliisi haki keskiviikkona noin 2 300 siirtolaista Makedonian rajalta ja kuljetti heidät 45 bussilla Ateenaan. Pääkaupungissa viranomaiset majoittavat heidät ilman käyttöä jääneisiin olympiaurheilutiloihin ja käytöstä poistetulle lentoasemalle, kertoo uutistoimisto Reuters.

Operaation syynä on Makedonian päätös päästää rajan yli vain syyrialaisia, irakilaisia ja afganistanilaisia siirtolaisia, joiden se tulkitsee saapuvan konfliktialueelta. Makedonia sulki rajan muilta siirtolaisilta 18. marraskuuta.

Osa siirtolaisista on ollut siitä lähtien jumissa rajalla hyisissä olosuhteissa odottaessaan matkansa jatkumista Kreikasta kohti pohjoisempia EU-maita.

Suurin osa busseilla Ateenaan kuljetetuista on Pakistanista, Somaliasta, Marokosta, Algeriasta ja Bangladeshista, kertoo uutistoimisto AFP.

Operaation lomassa poliisi purki siirtolaisten telttoja rautatieltä, jossa ne ovat haitanneet tavarakuljetuksia Kreikan ja Makedonian välillä.

ALEXANDROS AVRAMIDIS / REUTERS
Siirtolaiset poseerasivat valokuvaajalle Makedonian rajalla keskiviikkona ennen bussikuljetuksen lähtemistä kohti Ateenaa.
Siirtolaiset poseerasivat valokuvaajalle Makedonian rajalla keskiviikkona ennen bussikuljetuksen lähtemistä kohti Ateenaa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat