Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvallat: Isisin merkittävä talouspäällikkö tapettiin ilmaiskulla

Ulkomaat
 
Thaier Al-Sudani / Reuters
Isisin talouspäällikkö Abu Saleh kuoli ilmaiskussa marraskuun lopussa. Kuvassa Yhdysvaltain johtaman liittouman tekemä isku Irakin Tikritissä 27.3.2015.
Isisin talouspäällikkö Abu Saleh kuoli ilmaiskussa marraskuun lopussa. Kuvassa Yhdysvaltain johtaman liittouman tekemä isku Irakin Tikritissä 27.3.2015. Kuva: Thaier Al-Sudani / Reuters

Terrorijärjestö Isisin talouspäällikkö Abu Saleh on kuollut Yhdysvaltain johtaman Isisin-vastaisen liittouman ilmaiskussa marraskuun lopussa, Yhdysvaltain viranomaiset vahvistivat torstaina.

Abu Saleh oli Yhdysvaltain armeijan tiedottajan eversti Steve Warrenin mukaan ”yksi korkea-arvoisimmista ja kokeneimmista” Isisin rahoitusverkoston jäsenistä, uutistoimisto AFP kertoo. Hän kuoli yhdessä kahden muun Isisin rahoitusverkosten jäsenen kanssa, sanoi Yhdysvaltain hallituksen Isis-liittouman lähettiläs Brett McGurk Twitterissä. McGurk käytti Salehista titteliä finance minister, valtiovarainministeri.

Abu Salehin oikea nimi oli Muwaffaq Mustafa Muhammad al-Karmush. Hän oli Yhdysvaltain viranomaisten mukaan 42-vuotias Irakin kansalainen.

Kaksi muuta kuollutta olivat Yhdysvaltain sotilasviranomaisten mukaan Abu Mariam ja Abu Waqman al-Tunis, joista ensimmäinen oli AFP:n mukaan Isisin kiristysverkoston vanhempi johtaja. Jälkimmäinen vastasi Isisissä Yhdysvaltain armeijan tiedottajan Warrenin mukaan ihmisten, aseiden ja tietojen välittämisestä, AFP kertoo.

Yhdysvallat ja sen liittolaiset ovat pommittaneet Isis-kohteita sekä Syyriassa että Irakissa. Tavoitteena on tuhota sekä järjestön komentorakenne iskemällä järjestön johtajia vastaan että järjestön kyky hankkia tuloja iskemällä erityisesti öljykenttiä, -jalostamoja ja -rekkoja vastaan.

Yhdysvallat on myös lähettänyt erikoisjoukkoja Pohjois-Irakiin. Erikoisjoukkojen lähettämisellä tavoitellaan yllätysiskuja Isisin johtajien kimppuun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat