Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ranskan pääministeri: Äärioikeiston voitto saattaa johtaa sisällissotaan

Ulkomaat
 
CHARLES PLATIAU / Reuters
Ranskan pääministeri Manuel Valls Ranskan kansalliskokouksessa eli parlamentin alahuoneessa 9. joulukuuta 2015.
Ranskan pääministeri Manuel Valls Ranskan kansalliskokouksessa eli parlamentin alahuoneessa 9. joulukuuta 2015. Kuva: CHARLES PLATIAU / Reuters

Äärioikeistolaisen Kansallisen rintaman pääsy Ranskan johtoon saattaa johtaa sisällissotaan, sanoi Ranskan pääministeri Manuel Valls perjantaina.

Sosialistipuolueen Valls puhui perjantaina France Inter -radiokanavan haastattelussa Ranskan kahdesta eri vaihtoehdosta.

”On äärioikeiston vaihtoehto, joka pohjimmiltaan edistää jakautumista. Tuo jakautuminen saattaa johtaa sisällissotaan, ja sitten on näkemys tasavallasta ja arvomaailmasta, joka kokoaa ihmiset yhteen”, Valls sanoi.

Useat ranskalaisviestimet tarttuivat pääministerin kommentteihin, sillä Ranskassa järjestetään sunnuntaina aluevaalien toinen kierros. Ensimmäisen kierroksen voittaja oli äärioikeistolainen Kansallinen rintama, joka vei kuusi aluetta kolmestatoista.

Pääministeri Valls ei maininnut koko haastattelun aikana Kansallisen rintaman nimeä kertaakaan, vaan tyytyi puhumaan pelkästään äärioikeistosta.

”Äärioikeisto on pohjimmiltaan petkutusta, koska sen projekti on huijausta. Se huijaa ihmisiä menemällä liiallisuuksiin ja kannattamalla sietämättömiä näkemyksiä”, Valls jatkoi.

Kun Vallsia haastatellut toimittaja kysyi, voiko jopa neljäkymmentä prosenttia ranskalaisista äänestää huijausta, Valls vastasi kunnioittavansa ihmisten äänestyspäätöksiä, ”koska ne ovat suuttumuksen ääniä”.

”Sitä täytyy ymmärtää, mutta he äänestävät antisemitististä, rasistista ja tasavaltaa vihaavaa puoluetta, joka lisäksi huijaa ranskalaisia.”

Sunnuntain jälkeen ranskalaiset äänestävät seuraavan kerran vuonna 2017. Silloin vuorossa ovat presidentinvaalit.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat