Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuuba: Suora postiyhteys Yhdysvaltoihin aukeaa 52 vuoden jälkeen

Ulkomaat
 
Kevin Lamarque / Reuters
Kuuban ja Yhdysvaltojen suhteiden lämpiäminen sai vauhtia 29. syyskuuta, jolloin maiden presidentit tapasivat YK:n yleiskokouksessa.
Kuuban ja Yhdysvaltojen suhteiden lämpiäminen sai vauhtia 29. syyskuuta, jolloin maiden presidentit tapasivat YK:n yleiskokouksessa. Kuva: Kevin Lamarque / Reuters

Yhdysvallat ja Kuuba ovat sopineet suoran postiyhteyden avaamisesta uudestaan, Kuuban ulkoministeriö kertoo uutistoimisto Reutersin mukaan. Yhteys on ollut poikki 52 vuotta.

Nyt paketit ja kirjeet kulkevat kolmansien maiden kautta, minkä vuoksi ne ovat matkalla usein jopa kuukauden, uutistoimisto AFP kertoo.

Ministeriön mukaan ”pilottikokeilun” on määrä alkaa ”lähiviikkoina”.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ja Kuuban presidentti Raúl Castro ilmoittivat vuosi sitten yllättäen, että maan palauttavat diplomaattisuhteet puolen vuosisadan välirikon jälkeen.

Suurlähetystöt avattiin heinäkuussa. Maat ovat myös avanneet jo suorat puhelinyhteydet.

Postiyhteys katkaistiin 1963 vuosi sen jälkeen, kun Yhdysvallat oli asettanut Kuuban kauppasaartoon. Saarto on yhä voimassa.

Kuuban ja Yhdysvaltain välisissä neuvotteluissa ei ole vielä käsitelty riitaisimpia kohtia eli kauppasaartoa ja Yhdysvaltain tukikohdan tulevaisuutta Kuuban Guantanamo Bayssä.

Tiistaina ne aloittivat kuitenkin neuvottelut tähän asti tiukimmasta kiistasta eli molemminpuolisista vahingonkorvausvaateista. Yhdysvallat vaatii noin 7 miljardin euron korvauksia kansalaisilleen ja yhdysvaltalaisille yrityksille, joiden omaisuutta Fidel Castron kommunistihallinto kansallisti vallankumouksen jälkeen.

Kuuba puolestaan vaatii korvauksia kauppasaarron aiheuttamista menetyksistä. Kuuban hallitus arvioi summan noin 120 miljardiksi euroksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat