Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myös Ben Carson harkitsee itsenäistä vaalikampanjaa USA:n presidentiksi

Ulkomaat
 
YURI GRIPAS
Ben Carson kaavailee itsenäistä vaalikampanjaa.
Ben Carson kaavailee itsenäistä vaalikampanjaa. Kuva: YURI GRIPAS

Washington . Jo toinen republikaanien presidenttiehdokas, entinen neurokirurgi Ben Carson, harkitsee panevansa pystyyn itsenäisen vaalikampanjan presidentiksi. Aiemmin samaa on uhkaillut miljardööri Donald Trump.

Jos Carson ja Trump eroaisivat republikaanipuolueesta, valtaosa heille ohjautuvista äänistä tulisi republikaanien oikeistosiivestä. Tämä taas auttaisi demokraattien presidenttiehdokasta nousemaan Yhdysvaltain seuraavaksi presidentiksi marraskuun 2016 vaaleissa.

Carsonin uhkaus liittyi siihen, että republikaanipuolueen johto on alkanut pohtia, miten Trumpin valinta ehdokkaaksi voitaisiin estää ensi kesän puoluekokouksessa. The Washington Post -lehti kertoi perjantaina republikaanien kansallisen elimen RNC:n keskustelleen siitä, miten valitsijamiehet saataisiin liittoutumaan Trumpia maltillisemman ehdokkaan taakse ensi kesänä.

Puoluejohto pelkää, että Trumpin äärimielipiteet vahingoittaisivat puoluetta ja johtaisivat siihen, että demokraatti Hillary Clinton valitaan presidentiksi.

”Jos tämä on alku sellaiselle suunnitelmalle, jossa äänestäjien valinta sivuutetaan puolue-eliitin valinnan tieltä, voin vakuuttaa, ettei Trump ole ainoa, joka jättää puolueen”, Carson sanoi The Washington Post -lehdelle.

Uhkaus kertoo siitä, kuinka jakautunut republikaanipuolue on. Puolueella on ainakin kolme erilaista äänestäjäryhmää: pienituloiset, vähän koulutetut ja maahanmuuttoa vastustavat työläiset kannattavat Trumpia. Carsonin ja texasilaissenaattori Ted Cruzin kannatus on suurta uskovaisten keskuudessa.

Puolue-eliitti taas haluaisi republikaanien ehdokkaaksi senaattori Marco Rubion tai entisen kuvernööri Jeb Bushin kaltaisen maltillisemman ehdokkaan, joka pystyisi vetoamaan myös demokraatteihin varsinaisissa vaaleissa.

Toistaiseksi puolue-eliitin ehdokkaat ovat kuitenkin jääneet mielipidemittauksissa pahasti Trumpin jalkoihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat