Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pääseekö viulukotelon kanssa jonon ohi Cafe Mozartiin?

Ulkomaat
 

Itävallan Wien on perinteisesti kahviloiden ja muusikoiden kaupunki. Yksi klassikkokahviloista on Cafe Mozart. Joulun alla sekä oopperalaulajat että orkesterimuusikot käyvät tauolla juuri siellä. Soitetaan kahvilan tiskille ja kysytään, millä viulisti ja huilisti tapaavat herkutella Wienissä.

Puhelimeen vastaa kiireinen tarjoilija, joka hälyttää langan päähän esinaisensa Frau Kim Sennetin. Hyvää päivää Helsingin Sanomista, rouva Sennet. Haluaisimme tietää, millainen on muusikon iltapala?

”Ihan samaa muusikot syövät ja juovat kuin muutkin. Illalla täällä on suosittua ottaa pieni gulassi ja pieni olut. Varsinkin konsertin jälkeen siinä iltakymmeneltä suolapala maistuu monille.”

Pääseekö viulukotelon kanssa jonon ohi Cafe Mozartiin?

”Ei missään nimessä! Muusikot, oopperalaulajat ja näyttelijät joutuvat jonottamaan siinä missä muutkin. Ja maksamaan samat hinnat. Minähän olen alun perin Australiasta, enkä edes tunne kaikkia itävaltalaisia julkkiksia. Työkavereiden supinasta huomaan, että joku suosittu näyttelijä on tullut syömään.”

Miksi kahvilan nimi on Cafe Mozart? Kävikö itse säveltäjä Wolfgang Amadeus täällä kahvittelemassa?

”Ei sentään. Kahvila on perustettu vuonna 1794 eli kolme vuotta säveltäjän kuoleman jälkeen. Aiemmin tässä edessä oli Mozartin patsas – siitä nimi. Nyt se on jossakin muualla Wienissä.”

Muusikothan ovat kansainvälistä porukkaa. Millainen kahvila-asiakas ja ihminen on sitten alkuperäinen wieniläinen?

”On kestänyt kauan, että olen saanut wieniläisiä ystäviä. He voivat olla aluksi varautuneita, mutta odotas, kun tutustut wieniläiseen kunnolla, siinä on sinulla hyvä ystävä.”

Itävaltahan on syksyn mittaan ollut yksi pakolaisten läpikulkumaista. Näkyykö pakolaisia Wienin keskustassa?

”Täällä ensimmäisessä kaupunginosassa ei juuri ollenkaan. Heitä ei täällä pysyttelevä huomaisi lainkaan. Kaupungin reunoilla on ihan toinen tilanne: pakolaisia on paljon, etenkin suurilla asemilla.”

Oletteko kahvilassa jo joulumielellä?

”Gott sei Dank meidän ei tarvitse muuttaa ruokalistaa joulua varten. Suurin ylpeytemme, kaupungin paras omenastruudeli, on aina suosittu. Meillä on muutenkin aina talo täynnä. Nyt ovella ovat suuret joulukuuset ja tuntuu, että ne houkuttelevat entistäkin enemmän asiakkaita.”

Ulkomaantoimituksen joulukalenterissa soitetaan umpimähkään Euroopan maihin ja haastatellaan vastaajia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat