Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Harvardin tutkimus paljasti: Airbnb-vuokraajat ovat nimirasisteja

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
YUYA SHINO / Reuters
Mies kulki Airbnb:n logon ohi Japanin Tokiossa marraskuun lopussa.
Mies kulki Airbnb:n logon ohi Japanin Tokiossa marraskuun lopussa. Kuva: YUYA SHINO / Reuters

Ihmiset, joilla on afroamerikkalainen etunimi, saavat vuokrattua kohteen harvemmin kuin ne, joilla on valkoinen etunimi. Vuokrausrasismi tuli ilmi yli 6 000 vuokraajan testissä.

Harvardin yliopiston taloustieteilijöiden tutkimuksessa havaittiin, että vuokrauspalvelu Airbnb:ssa positiivisten vastausten määrä laski, jos vuokrapalvelun kyselijällä oli afroamerikkalainen etunimi. Tulos oli sama, vaikka vuokrattavaa tilaa olisi tarjonnut toinen afroamerikkalainen.

Kolme tutkijaa loi profiilit vuokrauspalvelu Airbnb:iin. Ne olivat muuten identtisiä, mutta nimet vaihtelivat. He ottivat yhteyttä noin 6 400 vuokranantajaan Yhdysvaltojen Baltimoressa, Dallasissa, Los Angelesissa, St. Louisissa ja Washington DC:ssa.

Valkoisten parissa yleiset nimet kuten Todd ja Allison olisivat saaneet vuokrattua haluamansa kohteen 50 prosentissa tapauksia, mutta afroamerikkalaisilla nimillä Darnell ja Tamika esiintyvät profiilit saivat kysymänsä kohteen 42 prosentissa.

Vuokrattavaa kohdetta tarjonneen sukupuolella ei ollut vaikutusta, vaan miehet ja naiset käyttäytyivät nimien suhteen samalla tavalla.

Airbnb edellyttää, että palvelun käyttäjät ilmoittavat vuokrauksessa oikean nimensä. Britannian yleisradioyhtiö BBC:n haastattelema tutkija, Harvardin professori Ben Edelman pitää asiaa ongelmallisena.

”Mitä hyvää velvollisuudesta kertoa oma nimi seuraa”, Edelman kysyy. ”On ymmärrettävää, että Airbnb:n on tärkeää tietää käyttäjien oikeat nimet, mutta mielestämme mahdollisen vuokranantajan ja mahdollisen vuokraajan ei tarvitse niitä tietää.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat