Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Armeijan mukaan Burundin yhteenotoissa kuoli 87 – Pääkaupungin kaduilla kymmeniä ruumiita

Bujumburassa kuultiin räjähdyksiä ja ammuskelua läpi perjantain, kun tuntemattomat asemiehet hyökkäsivät kolmeen armeijan kohteeseen.

Ulkomaat
 
GORAN TOMASEVIC / REUTERS
Väkijoukko raahasivat ja hakkasivat naispuolista poliisia, jonka he väittivät ampuneen mielenosoittajaa vatsaan Burundin pääkaupungissa Bujumburassa keskiviikkona. Lopulta joukkio vapautti poliisin.
Väkijoukko raahasivat ja hakkasivat naispuolista poliisia, jonka he väittivät ampuneen mielenosoittajaa vatsaan Burundin pääkaupungissa Bujumburassa keskiviikkona. Lopulta joukkio vapautti poliisin. Kuva: GORAN TOMASEVIC / REUTERS

Burundin armeijan mukaan perjantaisten yhteenottojen uhrimäärä pääkaupungissa Bujumburassa on noussut 87:een.

Uhreista neljä oli sotilaita ja neljä poliiseja, armeijan tiedottaja, eversti Gaspard Baratuza sanoi lauantai-iltana uutistoimisto AFP:n mukaan.

Bujumburassa kuultiin räjähdyksiä ja ammuskelua läpi perjantain, kun tuntemattomat asemiehet hyökkäsivät kolmeen armeijan kohteeseen.

Lauantaina Bujumburan kaduilta löytyi ainakin 39 ruumista, kertoivat silminnäkijät AFP:lle.

Yhden silminnäkijän mukaan osa uhreista oli nuoria, jotka oli tapettu teloitustyyliin päähän ampumalla. Useampi paikallinen kertoi AFP:lle epäilevänsä ampumisista poliiseja, jotka olivat heidän mukaansa ottaneet kiinni nuoria ja ampuneet heidät kostona perjantain hyökkäyksistä armeijaa vastaan.

Taistelut taukosivat yöksi, ja silminnäkijät kuvailivat lauantaiaamua kaduilla rauhalliseksi, kertoi uutistoimisto Reuters.

YK:n turvallisuusneuvosto tuomitsi iskut armeijaa vastaan perjantai-iltana.

Kansainvälinen yhteisö pelkää Burundin luisuvan uuteen väkivallan kierteeseen kansanryhmien välillä.

Itä-Afrikassa sijaitseva Burundi itsenäistyi Belgiasta vuonna 1962. Maassa on tapahtunut sen jälkeen kaksi kansanmurhaa: vuonna 1972 tutsiarmeija tappoi hutuja, vuonna 1993 hutuenemmistö tutseja. Julmuuksissa kuoli yhteensä arviolta 250 000 ihmistä.

Viimeisin, 13 vuotta kestänyt sisällissota vei 300 000 ihmistä ja päättyi vuonna 2006.

Nykyinen väkivaltaisuuksien sarja alkoi keväällä, kun hututaustainen presidentti Pierre Nkurunziza ilmoitti pyrkivänsä kolmannelle kaudelle. Burundin perustuslaki rajoittaa presidenttikaudet kahteen perättäiseen, mutta Nkurunzizan tulkinnan mukaan hänen ensimmäisen kautensa ei ollut varsinainen presidenttikausi.

Nkurunziza onnistui estämään sotilaiden vallankaappauksen ja voitti kiistellyt vaalit heinäkuussa.

Mielenosoitukset ovat silti jatkuneet. Presidentin väistymistä ja demokratiaa vaativien ihmisten joukossa tosin on sekä hutuja että tutseja.

YK arvioi, että toukokuusta lukien Burundin väkivaltaisuuksissa on kuollut noin 240 ihmistä ja yli 200 000 on paennut naapurimaihin.

Burundissa asuu noin kymmenen miljoonaa ihmistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat