Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Wikileaksin perustaja Julian Assange voi joutua kuulusteltavaksi hyväksikäyttö­väitteistä

Ulkomaat
 
John Stillwell / Reuters
Wikileaksin perustaja Julian Assange Ecuadorin Lontoon-suurlähetystössä elokuussa 2014.
Wikileaksin perustaja Julian Assange Ecuadorin Lontoon-suurlähetystössä elokuussa 2014. Kuva: John Stillwell / Reuters

Ruotsin poliisi on yrittänyt vuosia päästä kuulustelemaan Assangea. Nyt tilaisuus on lähempänä kuin koskaan aiemmin.

Tietovuotosivusto Wikileaksin perustaja Julian Assange saattaa joutua lähipäivinä kuulusteltavaksi väitteistä, joiden mukaan hän olisi syyllistynyt seksuaaliseen hyväksikäyttöön Ruotsissa, kertoo The Guardian -lehti.

Assange on ollut suojassa Ruotsin viranomaisilta Ecuadorin Lontoon-suurlähetystössä yli kolme vuotta. Nyt Ecuadorin ulkoministeriö on kuitenkin ilmoittanut neuvotelleensa Ruotsin kanssa sopimuksen, joka mahdollistaa Assangen kuulustelemisen Lontoossa ”tulevina päivinä”.

Assangen ruotsalainen asianajaja Per E. Samuelson kertoi The Guardianille, että Ruotsin pitää ensin hyväksyä sopimus muodollisesti. Hänen tietojensa mukaan Assangea olisi määrä kuulustella ensi viikon torstaina.

Julian Assange haki turvapaikkaa Ecuadorin suurlähetystöstä kesäkuussa 2012 viimeisenä keinonaan välttää luovuttaminen Ruotsin viranomaisille.

Kaksi naista on kertonut, että Assange olisi käyttänyt heitä seksuaalisesti hyväksi Tukholmassa viisi vuotta sitten. Syytteitä ei kuitenkaan ole voitu nostaa, koska Assangea ei ole päästy kuulustelemaan. Hän on kiistänyt naisten kertomukset.

Assange pelkää, että jos hänet luovutetaan Ruotsin poliisille, Yhdysvallat voi asettaa hänet syytteeseen vakoilusta Wikileaksin vuotamien miljoonien salaisten asiakirjojen perusteella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat