Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lääkärit ilman rajoja: Yhdysvaltain lokakuussa pommittaman sairaalan uhriluku nousi 42:een

Ulkomaat
 
Mohammad Ismail / Reuters
Yhdysvaltain kunduzilaiseen sairaalaan tekemästä iskusta selvinnyttä miestä hoidettiin Kabulissa 8. lokakuuta.
Yhdysvaltain kunduzilaiseen sairaalaan tekemästä iskusta selvinnyttä miestä hoidettiin Kabulissa 8. lokakuuta. Kuva: Mohammad Ismail / Reuters

Yhdysvallat tuhosi kansalaisjärjestön pitämän sairaalan Pohjois-Afganistanin Kunduzissa 3. lokakuuta. Yhdysvaltain operaation varsinaisena kohteena oli alueella toimiva äärijärjestö Taleban.

Lääkärit ilman rajoja -järjestö ilmoitti lauantaina, että Yhdysvaltain pommit tappoivat järjestön sairaalassa 42 ihmistä aiemmin kerrotun ainakin 30:n sijaan.

Yhdysvallat tuhosi kansalaisjärjestön pitämän sairaalan Pohjois-Afganistanin Kunduzissa 3. lokakuuta. Yhdysvaltain operaation varsinaisena kohteena oli alueella toimiva äärijärjestö Taleban.

Isku tehtiin sen jälkeen, kun Taleban oli vallannut Kunduzin vähäksi aikaa. Kunduzin valtaus oli Talebanin merkittävin voitto sen jälkeen, kun se menetti vallan 2001.

Isku kansainvälisesti arvostetun järjestön sairaalaan nostatti kansainvälisen vastalausemyrskyn, jossa on vaadittu puolueetonta tutkintaa.

”Aiemmin MSF [Lääkärit ilman rajoja] on kertonut ainakin 30 ihmisen kuolleen, mutta järjestö vahvistaa uhriluvun nousseen 42:een tutkittuaan järjestelmällisesti MSF:n rekisterit ja perheiden vaatimukset sekä potilaiden, henkilökunnan ja perheiden todistajanlausunnot”, järjestö ilmoitti uutistoimisto AFP:n mukaan.

Yhdysvaltain Afganistanin-joukkojen komentaja, kenraali John Campbell sanoi viime kuussa, että isku ”johtui pääasiassa inhimillisestä erehdyksestä”. Lääkärit ilman rajoja -järjestö vastasi syyttämällä Yhdysvaltain joukkoja ”törkeästä huolimattomuudesta”.

Järjestö sanoi lokakuussa pitävänsä iskua sotarikoksena. Se on sanonut Yhdysvaltain Lockheed AC-130 -koneen iskun kestäneen lähes tunnin.

”Ei riitä, että sairaalaan iskeneet ovat tapauksen ainoat tutkijat”, järjestön Yhdysvaltain-toimintojen johtaja Jason Cone sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat