Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maailman johtajat kommentoivat Pariisin sopua

Ulkomaat
 
JONATHAN ERNST / Reuters
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama.
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama. Kuva: JONATHAN ERNST / Reuters

Useat johtavat poliitikot ja liike-elämän toimijat kommentoivat lauantai-iltana Pariisissa ilmastokokouksessa syntynyttä sopua.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama:

”Sopimus näyttää, mikä kaikki on mahdollista, kun maailma seisoo yhtenä rintamana. – – Pariisin-sopimus tarjoaa puitteet, joita maailma tarvitsee ratkaistakseen ilmastokriisin. Tämä sopimus on paras mahdollisuutemme pelastaa meidän ainoa maapallo.” (Lähde: Reuters)

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n johtaja Christine Lagarde:

Hallitusten pitää nyt muuttaa sanat teoiksi, erityisesti alkamalla toteuttaa politiikkaa, joka edistää tehokkaasti annettuja päästölupauksia. Siksi pääviestini on, että hiilelle pitää asettaa oikea hinta ja niin on tehtävä nyt.”

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker:

”Tänään maailma taistelee yhdessä ilmastonmuutosta vastaan. Tänään maailma saa pelastusköyden, viimeisen mahdollisuuden jättää tuleville sukupolville aiempaa vakaampi, terveempi planeetta, reilummat yhteiskunnat ja vauraammat taloudet. Tämä vahva sopimus ohjaa maata kohti globaalia siirtymää puhtaaseen energiaan.” (Lähde: Reuters)

Maailmanpankin pääjohtaja Jim Yong Kim:

Toivotamme tervetulleeksi historiallisen sopimuksen, joka on juuri tehty Pariisissa. Maailma on kokoontunut tekemään sopimuksen, joka vihdoin heijastaa sitä vahvaa halua ja vakavuutta, jolla planeettamme säilytetään tuleville sukupolville. Vaadimme kunnianhimoa, kumppanuutta, varojen käyttöönottoa ja kansallisten ilmastosuunnitelmien toimeenpanoa. Pariisi täytti odotukset. Nyt työstä tulee jaettu velvollisuutemme.”

Yhdysvaltain presidenttiehdokkaaksi pyrkivä demokraatti Hillary Clinton:

”Pariisin-sopimus on testamentti Amerikan kyvylle johtaa maailmaa sellaisen tulevaisuuden rakentamisessa, jossa energia on puhdasta ja jossa ketään ei unohdeta tai jätetä ulkopuolelle. Seuraavan vuosikymmenen toiminta on kriittistä -- koska jos emme sitkeästi edistä puhtaan energian kasvua ja leikkaa hiilidioksidipäästöjä koko kansantaloudessa, emme voi välttyä katastrofaalisilta seurauksilta.” (Lähde: AFP)

Unileverin pääjohtaja Paul Polman:

”Tämän päivän sopu osoittaa kiistatta, että meidän on mahdollista kokoontua yhteen käsittelemään suurimpia yhteisiä haasteitamme, estämään monien miljoonien ilmastonmuutoksen vaikutuksille haavoittuvaisten ihmisten tragedia ja turvaamaan maailman taloudellinen menestys 2000-luvulla.” (Lähde: Reuters)

Britannian pääministeri David Cameron:

Olemme turvanneet planeettamme [säilymisen] monille, monille tuleville sukupolville – eikä mitään sitä tärkeämpää ole.”

Muutos 12.12. klo 22.59: Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman nimissä ollut kommentti poistettu. Kommentti oli Obaman viralliselta Twitter-tililtä, mutta ei hänen omansa.

JOSHUA ROBERTS / Reuters
Yhdysvaltain presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Hillary Clinton.
Yhdysvaltain presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Hillary Clinton.
Stefan Rousseau / Reuters
Kansainvälisen valuuttarahaston johtaja Christine Lagarde kommentoi sopimusta vaatimalla hiilelle oikeaa hintaa.
Kansainvälisen valuuttarahaston johtaja Christine Lagarde kommentoi sopimusta vaatimalla hiilelle oikeaa hintaa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat